'donirao sam taj novac'

'Vratio sam 20.000 kuna kako bih izbjegao sukob interesa'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao kako je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita prije najavio da će im vratiti novac koji je dobivao kao naknadu za dužnost predsjednika skupština tih poduzeća koju obavlja kao gradonačelnik utvrdi li se da bi se moglo raditi o sukobu interesa.

18.2.2014. u 15:54/ RTL/Hina

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je danas da je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita vratio oko 20.000 kuna radi izbjegavanja sukoba interesa pošto je taj novac naplatio od tih poduzeća kao predsjednik njihovih skupština.

Zakonom o sukobu interesa regulirano je da gradonačelnik ne može primati nikakve druge materijalne naknade izvan gradonačelničke dužnosti.

„Komunalno poduzeće Čistoća mi je uplatilo oko 8.500 kuna, a Turistička zajednica Splita mi je uplatila oko 12.000 kuna, ali ja sam odlučio vratiti im taj novac nakon što je iz Povjerenstva za sukob interesa i državne revizije stiglo mišljenje da se ne može primati ta naknada zbog sukoba interesa“, izjavio je danas Baldasar u stanci sjednice splitskoga Gradskog vijeća.

Baldasar je rekao kako je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita prije najavio da će im vratiti novac koji je dobivao kao naknadu za dužnost predsjednika skupština tih poduzeća koju obavlja kao gradonačelnik utvrdi li se da bi se moglo raditi o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kod mene je došlo do zabune i bio sam na neki način doveden u zabludu jer se nije znalo kako trebam postupiti, i na kraju sam odlučio vratiti taj novac. Zapravo, ja sam na neki način donirao ovaj novac“, rekao je Baldasar.

Odgovarajući na pitanja novinara, istaknuo je kako se ne osjeća krivim zbog uzimanja te naknade.

Upravo se čita

Image
KRAJ NAŠE SKUPINE

Maroko slavio protiv Kanade i osvojio prvo mjesto u skupini

„Ne smatram se krivim, pošto jednostavno nisam znao što napraviti, a oni koji su me isplaćivali smatrali su da me moraju isplaćivati kako ne bi kršili zakon. Međutim, ja sam razriješio dilemu, vratio sam novac i jednima i drugima i na taj način sam sebe razriješio“, rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Todorić ostao dužan Bogu i vragu: i splitska župa, samostan u Dubrovniku, franjevci i dominikaci morat će u Lex Agrokor nagodbu

Više s weba