Južina je popustila

Božićno jutro u unutrašnjosti će biti maglovito, ali preko dana u većini zemlje sunčano

25.12.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Nakon Božića nastavlja se iznadprosječna toplina, osobito izražena uz novu epizodu južine tijekom ponedjeljka

Južina je popustila, u većini krajeva je suho, a jača nam utjecaj anticiklone s juga kontinenta. Pritječe i dalje topao zrak po visini, no usprkos tom razmjerno toplom vremenu, u ovo doba godine znači to i čestu pa i gustu maglu.

BOŽIĆ

Jutro, nerijetko i cijelo prijepodne u većem dijelu unutrašnjosti obilježiti magla i niski slojeviti oblaci. Smanjene vidljivosti bit će čak lokalno i uz samu obalu, no, na južnom dijelu Jadrana ubrzo znatno sunčanije. Tmurno i oblačno zato ostaje na sjeverno Jadranu, oko Rijeke i Velebita moguće i s malo rosulje. Vjetar uglavnom slab.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj očekujemo barem kraća sunčana razdoblja, ali još će ponegdje, osobito u nizinama biti tih zaostalih niskih oblaka. Temperatura većinom oko 11-12 °C.

Na istoku slično, zaostali oblaci, ali kraća sunčana razdoblja su ovdje ipak nešto izglednija. Temperatura, kad i gdje se magla izdigne, između 10 i 12 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sutra pretežno sunčano, ponegdje čak i vedro. Samo u zadarskom zaleđu uz nešto oblaka postoji mala mogućnost za koju kap kiše. Bit će mirno i mnogima prilično ugodno na 15-16 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ostaje tmurno, na širem riječkom području, dijelu gorskog kotara i u velebitskom zaleđu mjestimice i slaba kiša. Na otocima i uz istarsku obalu uz malo sreće moglo bi proviriti nakratko i sunce. Vjetar slab, ali će u višem gorju zapuhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura između 11 i 14 °C.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavlja se iznadprosječna toplina, osobito izražena uz novu epizodu južine tijekom ponedjeljka. U utorak prolazno jače naoblačenje, bit će i malo kiše, no nakon njega će osjetnije osvježiti već u noći na srijedu. No, bit će to samo prolazno i samo će podsjetiti na zimu uz manje jutarnje minuse.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućeg tjedna promjenjivo. U početku koja kap kiše samo na sjevernom dijelu, a u prolazno utorak i duž ostatka obale. Prolazno će bura razvedriti u noći na srijedu, malo će osvježiti, ali već tijekom srijede ponovno uz južinu stižu novi oblaci i mjestimična kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA JUŽINA

Vraća se južina: Većinom umjerena, u gorju na udare i jaka. S njom stižu i visoke temperature

Više s weba