prognoza damjane ćurkov majaroš

Danas sunčano i toplo: Na kopnu temperature oko 20 stupnjeva, u Dalmaciji i do 25!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vrijeme se neće mijenjati ni idućih tjedan dana pa je pred nama uglavnom sunčan i ugodan vikend

27.10.2022. u 7:15/ Damjana Ćurkov Majaroš

I idućih dana kao po obrascu: ujutro magla, poslijepodne više sunca, a uz to ostaje i iznadprosječno toplo.

Četvrtak

Prijepodne magla i niski oblaci, na zapadu unutrašnjosti dugotrajni uz smanjenu vidljivost. Uz obalu većinom sunčano, osobito u Dalmaciji. Vjetar slab, povremeno i umjeren sjeverozapadni, a temperatura slična današnjoj.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali ne posvuda jer će mjestimice niskih oblaka biti i sredinom dana te opet navečer. Temperatura ovisi o zadržavanju magle - gdje se dulje zadrži bit će svježe, drugdje do ugodnih 20-ak stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, a magla će se spuštati već u prvim večernjim satima. Uz slab vjetar i dosta sunca maksimalna temperatura oko 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji nastavak kasno ljetnih prilika - većinom vedro i ugodno toplo. Vjetar slab, tek povremeno i umjeren sjeverozapadni, a temperatura između 22 i 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju djelomice sunčano. Vjetar slab, a temperatura uz obalu do 24, u gorju većinom oko 19, 20, ali u područjima s duljom niskom naoblakom svježije.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

Idućih dana na kopnu

Vrijeme se neće mijenjati ni idućih tjedan dana pa je pred nama uglavnom sunčan i ugodan vikend. Ostaje stabilno, suho, poslijepodne sunčano, a prijepodne i dalje magla i niski oblaci, mjestimice i dugotrajni. Temperatura iznad prosjeka, osobito u predjelima gdje će se magla brzo izdizati pa će dosezati i 20-ak stupnjeva.

Idućih dana na kopnu

Na Jadranu većinom sunčano, vjetar uglavnom slab, često i sasvim mirno. Bez vjetra će idućih dana i duž obale biti magle, ali ona se tu neće dugo zadržavati. Temperatura bez promjene – tako da i jutra, a osobito dani ostaju topli s 24, 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

Više s weba