PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Do kraja tjedna stabilno. Za vikend temperature i iznad prosjeka

28.10.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Magle će u prvim jutarnjim satima biti i duž obale, ali na Jadranu ipak veći dio vikenda većinom vedro

Do kraja tjedna stabilne prilike koje u unutrašnjosti znače čestu i dugotrajnu maglu i niske oblake, a uz obalu vedrinu neba i iznadprosječnu toplinu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Još prijepodne ponegdje u kopnenim predjelima, osobito na zapadu, gorju te u Posavini magla i niski oblaci, zatim od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj samo kraća sunčana razdoblja, drugdje pretežno sunčano. Uz obalu veći dio dana većinom vedro te ugodno toplo. Vjetar slab, samo na otvorenom moru i umjeren sjeverozapadni, a dnevna temperatura slična današnjoj – u predjelima s dugotrajnom niskom naoblakom oko 15, drugdje iznad 20, na Jadranu i do 26 °C.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za vikend bez veće promjene, anticiklona će i dalje podržavati stabilno vrijeme pa će u unutrašnjosti prijepodne biti magle i niskih oblaka, zatim poslijepodne sunčanih razdoblja. Magle će u prvim jutarnjim satima biti i duž obale, ali na Jadranu ipak veći dio vikenda većinom vedro. Idućih dana bez vjetra, jedino prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni, a temperatura ostaje iznad prosjeka, osobito u predjelima s više sunca.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

Više s weba