PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Idućih dana malo svježije: Tijekom dana pretežno sunčano, a navečer postupno sve više oblaka

19.10.2022. u 7:10/ Damajana Ćurkov Majaroš

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, rijetko će još sredinom dana biti nešto magle ili niskih oblaka, a zatim navečer sa sjevera postupni porast naoblake

Danas će biti promjene na polju naoblake pa ćemo od jučerašnjeg potpuno vedrog neba doći na sve oblačniji kraj dana – krivac za to je fronta koja će se glavninom premještati sjevernije od nas.

SRIJEDA

Nakon razilaženja magle u kopnenim predjelima djelomice sunčano, a na Jadranu i vedrije, osobito prema jugu. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu sve jača bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, rijetko će još sredinom dana biti nešto magle ili niskih oblaka, a zatim navečer sa sjevera postupni porast naoblake, ali će ostati većinom suho. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar temperatura oko 22 stupnja.

Iznadprosječno toplo ostaje i na istoku zemlje - temperatura do najviše 23 °C, ali nebo će ipak prema večeri biti sve oblačnije. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, na jugu i potpuno vedro. Postupno sve jača bura pa će navečer i u noći na četvrtak biti i jakih udara, a temperatura i malo viša pa će biti vrlo toplo uz 25, 26 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju djelomice sunčano. Navečer će rasti naoblaka, rijetko je u gorju moguće i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na moru umjerena i jaka bura, krajem dana na udare i olujna. Temperatura između 18 i 25 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana malo svježije, u četvrtak promjenjivo, u petak ujutro opet magla, tijekom dana pretežno sunčano, a navečer postupno sve više oblaka. U noći na subote te tijekom subote kiša i pljuskovi. Uz južinu temperatura u dane vikenda osjetno viša.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu do subote većinom sunčano, osobito na jugu, a zatim na sjevernom dijelu krajem petka oblačnije. U subotu kiša i pljuskovi kojih će navečer biti i ponegdje u Dalmaciji. Bura će tijekom četvrtka slabjeti, u petak i okrenuti na jugo, koje će tijekom vikenda jačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Očekuje se novi toplinski val: Temperature će svaki dan biti veće od 35 stupnjeva i na moru i na kopnu

Više s weba