Vraćaju se vedrije prilike

Još danas i sutra povremeni snijeg i jaka bura, a onda stiže postupno toplije i mirnije vrijeme

28.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na vrijeme i dalje utječe ciklona u Sredozemlju, ali zbog anticiklone na sjeveru su gradijenti tlaka izraženi pa su i dalje ispunjeni uvjeti za pojačan vjetar

Još danas i sutra povremeni snijeg i jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarom, a zatim u drugom dijelu tjedna mirnije i malo toplije.

UTORAK

Na vrijeme i dalje utječe ciklona u Sredozemlju, ali zbog anticiklone na sjeveru su gradijenti tlaka izraženi pa su i dalje ispunjeni uvjeti za pojačan vjetar.

U unutrašnjosti prijepodne oblačno, povremenog snijega će biti u Gorskom kotaru i Lici. Na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, povremena kiša će padati uglavnom u Dalmaciji, a u njenoj Zagori i susnježica. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno i suho. Iako, će temperatura biti malo viša, i dalje će biti hladno, osobito na slabom do umjerenom sjevernom vjetru.

Slične vremenske prilike i na istoku zemlje – prevladavat će oblačno, ali suho i hladno zimsko vrijeme s temperaturom nižom od 5 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo sa sunčanim razdobljima i povremenom kišom, u Zagori moguće i susnježicom. Bura će zapuhati i na jugu, a navečer i još malo pojačati pa će i dalje biti olujnih udara. Temperatura između 11 i 15, ali na buri će se činiti hladnije.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, veći dio dana i suho, ali navečer će i ponegdje pasti malo slabe kiše, u gorju i dalje snijega. Puhat će jaka, na udare i olujna, pod Velebitom i orkanska bura. Utorak na cijelom području hladan ili vrlo hladan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U srijedu opet nešto češće oborine, izglednije u gorju, gdje će pasti i novi snijeg, ali ne očekuju se ni blizu loše prilike kao u nedjelju. Ipak, idućih dana treba biti na oprezu jer će trebati neko vrijeme za potpunu stabilizaciju i normalizaciju prometa. Temperatura će malo rasti, a za vikend su izgledna i dulja sunčana razdoblja.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivo, bit će povremene kiše, mjestimice i pljuskova, ali ipak najvažnije je da će bura još samo u srijedu imati olujne udare, a onda će u drugom dijelu tjedna napokon sasvim oslabjeti. Temperatura će malo rasti, a za vikend se vraćaju stabilnije i vedrije prilike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prognoza Damjane Ćurkov

Pripremite se za ugodnije temperature, ali i za maglu i sumaglicu

Više s weba