vremenska prognoza

Kreće nam izražena vrućina: Temperature idu i do 35 stupnjeva, a od nedjelje stiže i južina

thumbnail
24.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

U Dalmaciji obilje sunca, vedrine i vrućine, a sparinu će tek malo ublažiti slab vjetar s mora

Danas nam ponovno jača greben anticiklone, a počinje nam pritjecati i sve topliji zrak u jugozapadnoj atmosferskoj struji. Sve više temperature ćemo od nedjelje, uz južinu, sve teže podnositi.

SUBOTA

Prijepodne sunčano i vedro. Malo mirnije nego prošli dana, uz tek ponegdje još slab burin, a zadržati će se još kratko i ugodno.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje prevladavajuće sunčano, oblaci uglavnom tek oni visoki slojeviti, dok bi razvoja onih tornjastih oblaka moglo biti u Zagorju i Međimurju. Vjetar većinom slab, na sjeveru ponegdje do umjeren južni, pa će uz 30ak stupnjeva biti i prilično sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano, čak često vedro, a i ovdje će sveprisutna biti vrućina i sparina, tek rijetko slab do povremeno umjeren jugoistočnjak.

U Dalmaciji obilje sunca, vedrine i vrućine, a sparinu će tek malo ublažiti slab vjetar s mora. Temperatura iznad 31 °C, u zaleđu i dolini Neretve do 35 °C.

Na sjevernom Jadranu prolazno više oblaka, ali ostaje dojam sunčanog vremena. No, ponegdje na krajnjem sjeveru Istre i uz granicu Slovenijom može opet biti i razvoja oblaka, no pljuskovi su manje vjerojatni. Vjetar uglavnom slab, tek navečer kreće jugo pa će biti posvuda vruće i sparno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Kreće nam izražena vrućina, a porasti će od nedjelje i noćna temperatura pa će mnogi teško spavati. Bit će to vrijeme po južini pa neće biti posve stabilno. Tako uz povremeni višak oblaka može biti kojeg kraćeg popodnevnog pljuska, uglavnom u zapadnim područjima, a najčešće u utorak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Sve neugodnije od nedjelje i na Jadranu, ne samo zbog visokih temperatura, već i zbog umjerenog i jakog na udare u nedjelju i ponedjeljak moguće i olujnog juga. Malo mirnije od utorka. Mala mogućnost za kraći pljusak, gotovo svakodnevno, postoji na sjevernom dijelu, osobito u utorak kad može biti i neverina. Temperature iznad prosjeka, a iako će se na južini činiti malo manje vruće, problem će predstavljati vrlo tople i tropske noći, kada se temperatura ponegdje neće spuštati ispod 25 °C.

Upravo se čita

Image
OTKUD LOGIKA?

Provjerili smo zašto u istoj banci u Hrvatskoj štediša na 10.000 eura zaradi 2 eura, a u Sloveniji 100 eura?

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
dr.sc. Ivan Güttler

Atlantska cirkulacija i Golfska struja slabe. Hrvatski klimatolog objašnjava što to znači za Hrvatsku i hoće li se Europa smrznuti

Više s weba