PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Mjestimice se očekuje i više od 50 litara kiše po metru četvornom, ali vikend donosi stabilnije vrijeme

30.9.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Od jutra umjereno ili pretežno oblačno, osobito na zapadu. Posvuda kiša i pljuskovi, lokalno i obilni – na snazi su upozorenja DHMZ-a

Vikend napokon donosi stabilizaciju vremena, ali još danas i u noći na subotu može biti izraženih nevremena praćenih obilnim oborinama.

Image

Vremenska prognoza

Foto: RTL
Image

Vremenska prognoza

RTL

Od jutra umjereno ili pretežno oblačno, osobito na zapadu gdje će veći dio dana biti tmurno i sivo, dok će na istoku i jugu povremeno proviriti i nešto sunca. Posvuda kiša i pljuskovi, lokalno i obilni – na snazi su upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda, mjestimice se očekuje i više od 50 litara po metru kvadratnom. Na kopnu većinom slab vjetar, uz obalu umjereno i jako jugo ili jugozapadnjak. Uz južinu temperatura bez veće promjene.

Image

Vremenska prognoza

Foto: RTL
Image

Vremenska prognoza

RTL

Još u subotu kiša i pljuskovi, izraženiji u noći i ujutro, a onda će postupno prestajati – prvo u unutrašnjosti, poslijepodne i na Jadranu. Od nedjelje stabilnije, najava je to većinom sunčanog novog tjedna. Umjereno i jako jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će tijekom vikend još malo rasti.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Još danas su mogući pljuskovi, a sljedeći tjedan nas čeka sunčano i toplo vrijeme

Više s weba