vremenska prognoza

Možemo uživati u toplom vremenu i vedrom nebu, promjene stižu tek sredinom tjedna

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bez promjene i u Dalmaciji - sunčano, vedro te vrlo toplo ili vruće

12.9.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

I danas ćemo uživati u vedrini neba, naoblaka će uglavnom izostati, a posvuda će biti iznadprosječno toplo.

NEDJELJA

Od jutra pretežno sunčano, a jedino će na jugu prijepodne prolazno biti umjerene naoblake. Na kopnu slab vjetar, uz obalu slaba do umjerena bura, zatim vjetar s mora. Nakon svježe noći i jutra prema sredini dana će biti sve ugodnije i toplije.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno sunčano, jedino je na sjeveru prolazno moguća umjerena naoblaka. Vjetar slab, a temperatura od 26 do 29 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na istoku zemlje većinom vedro te vrlo toplo, lokalno i vruće s temperaturom od 27 do 29 stupnjeva.

Bez promjene i u Dalmaciji - sunčano, vedro te vrlo toplo ili vruće. More nije previše toplo, ali 22 do 24 stupnja i dalje dovoljno za kupanje. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Upravo se čita

Image
transakcije iza sp-a

Vatreni već sada nadomak zaradi od drugog mjesta u Rusiji, a nezamislive iznose tek mogu zaraditi

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, u većini predjela i potpuno vedro. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, navečer opet bura, a temperatura u Gorskom kotaru i Lici od 22 do 27, na moru između 27 i 30 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sredine tjedna nas ne očekuju veće promjene - bit će pretežno sunčano, tek je rijetko moguć poneki izolirani pljusak, ali zatim od srijede raste šansa za kišom i pljuskovima, lokalno će biti i obilnih oborina. Noći postupno manje svježe, tijekom dana u početku vrlo toplo i vruće, a zatim samo prolazni pad temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu idućih dana većinom sunčano, često i potpuno vedro, a zatim sredina rujna donosi izraženiju promjenu pa će i na moru u srijedu popodne naoblaka rasti - bit će i kiše i pljuskova, lokalno su moguća i izražena nevremena.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Očekuje se novi toplinski val: Temperature će svaki dan biti veće od 35 stupnjeva i na moru i na kopnu

Više s weba