PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV majaroš

Na blagdan Svih svetih u unutrašnjosti će biti maglovito, a na Jadranu sunčano

1.11.2022. u 7:10/ Damajana Ćurkov Majaroš

Nakon dugotrajne stabilne situacije od sredine tjedna ulazimo u nešto nestabilnije razdoblje

U listopadu je malo toga bilo u skladu s očekivanjem, a najveće odstupanje zabilježeno je na polju temperature. Jučer je u Imotskom izmjereno čak 30 stupnjeva. Izostala su ona i hladna jutra, nije bilo ni mraza, a jedino što je u skladu s klimatologijom je višednevna pojava magle.

UTORAK

Prijepodne u unutrašnjosti dugotrajna magla i niski oblaci, na Jadranu većinom sunčano, bez vjetra te iznadprosječno toplo. U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, još rijetko uz niske oblake. Bit će vjetrovito uz slab do umjeren, prolazno i jak jugozapadnjak, a navečer postupno sve više oblaka, u noći je moguće i malo kiše.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano te iznadprosječno toplo. Mjestimice će i dalje biti niske naoblake uz koju temperatura neće prelaziti 15ak stupnjeva, drugdje, na suncu, do 23.

U Dalmaciji će blagdan Svih svetih protjecati u suncu, vedrini i toplini. Temperatura opet više proljetna nego jesenska - većinom od 22 do 28 stupnjeva, lokalno moguće i malo toplije.
Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, slično i u gorju, ali i vjetrovitije uz umjeren, na udare i jak jugozapadnjak. Temperatura između 20 i 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Nakon dugotrajne stabilne situacije od sredine tjedna ulazimo u nešto nestabilnije razdoblje. Povremene kiše će biti već u srijedu na zapadu unutrašnjosti, ali češće i obilnije u petak. Temperatura još u početku bez promjene, a onda za vikend osjetno hladnije, osobito u nedjelju ujutro.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu do kraja tjedna nestabilnije, malo kiše će pasti u srijedu na sjevernom dijelu, a zatim će pojačati jugo pa će u petak biti većinom oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženim. Za vikend bura s olujnim udarima te pad temperature.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Pandemija ne smije biti izgovor'

Ne piše nam se dobro: U idućih pet godina globalno zagrijavanje premašit će 1,5 stupanj

Više s weba