nastavak iznadprosječne topline

Na Jadranu i u gorju promjenjivo. Može biti sumaglice ili magle, a potom južina

19.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne sunčana razdoblja, sjevernije je rijetko uz više oblaka moguća koja kap kiše. Bit će vjetrovito uz umjeren, na udare i jak zapadnjak, a temperatura i dalje iznad prosjeka, većinom i iznad 15 stupnjeva

Danas uz više oblaka na Jadranu i uz njega malo slabe kiše, u novom tjednu sunčanije te podjednako toplo.

NEDJELJA

Prijepodne na Jadranu i u gorju promjenjivo, povremeno će biti slabe kiše i to uglavnom na Kvarneru, dok će u središnjim i istočnim predjelima biti više sunčana vremena. Puhat će umjeren, na udare i jak, u gorju i olujan jugozapadnjak, a u Dalmaciji i jugo.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne sunčana razdoblja, sjevernije je rijetko uz više oblaka moguća koja kap kiše. Bit će vjetrovito uz umjeren, na udare i jak zapadnjak, a temperatura i dalje iznad prosjeka, većinom i iznad 15 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, a navečer je rijetko u Posavini moguće malo slabe kiše. Uz većinom umjeren zapadnjak temperatura do najviše 18 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo, mjestimice i pretežno oblačno, a malo kiše moguće je tek ponegdje u unutrašnjosti. Puhat će slabo do umjereno jugo, a uz južinu temperatura između 13 i 16 stupnjeva.

Oblačnije i na sjevernom Jadranu i u gorju, povremeno uz malo slabe kiše. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a temperatura iznad prosjeka.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novom tjednu nastavak ovog za veljaču toplog vremena. Južina će popustiti, a i oblaka će u početku biti malo manje, utorak će i prevladavati sunčano, ali bit će i magle. U drugom dijelu tjedna opet južina i porast naoblake, rijetko će pred vikend biti i slabe kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu u novom tjednu promjenjivo, kiše će od srijede biti uglavnom na sjevernom dijelu, a temperatura ostaje iznad prosjeka. U početku bez izraženog strujanja pa može biti i sumaglice ili magle, a zatim u drugom dijelu tjedna opet južina.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prognoza Damjane Ćurkov

Pripremite se za ugodnije temperature, ali i za maglu i sumaglicu

Više s weba