PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Na jugu i dalje promjenjivo, ali temperature idu i do 24 stupnja. Za vikend stabilno

14.10.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Bablje ljeto još traje

Do kraja tjedna stabilne jesenske prilike – ujutro magla i niski oblaci, zatim dulja sunčana razdoblja, za vikend i većinom vedro.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Još prijepodne ponegdje u kopnenim predjelima magla i niski oblaci, zatim od sredine dana sve dulja sunčana razdoblja. Jug zemlje ostaje pod utjecajem ciklone pa će tu i dalje biti promjenjivo, a rijetko je moguća koja kap kiše ili kakav kraći pljusak, lokalno će i u unutrašnjosti biti rosulje. Najsunčanije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Uz obalu će puhati umjerena, pod Velebitom i jaka bura s olujnim udarima, a poslijepodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura većinom između 17 i 24, jedino u gorju i područjima s dugotrajnom niskom naoblakom nešto niža.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Vikend u znaku stabilnog vremena - to i dalje znači jutarnju maglu, u unutrašnjosti ponegdje i dugotrajnu, a u nedjelju će je biti i mjestimice uz obalu. Ipak, dane vikenda će obilježiti i obilje sunca, osobito u subotu na Jadranu kada će prevladavati vedro. Uz toplu advekciju će temperatura osjetno rasti, u nedjelju ponegdje i do 25 stupnjeva pa bablje ljeto traje i dalje.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

Više s weba