PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Najjača burna epizoda ove zime je iza nas: Ožujak će početi stabilnije, sunčanije, danju sve ugodnije

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Dalmaciji sve više promjenjive naoblake, u Slavoniji, Baranji, Srijemu će uz sve više oblaka ponegdje biti susnježice, a sjeverni Jadran najsunčaniji

28.2.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Najjača burna epizoda ove zime je iza nas, no još će i danas biti prilično vjetrovito. Ciklona koja se s juga Jadrana premjestila dalje na jugoistok kontinenta polako slabi, jača anticiklona, no još će danas iznad nas kružiti povremeno vlažniji zrak.

Ponedjeljak

Ujutro i prijepodne promjenjivo, barem uz kraća sunčana razdoblja, a i slabe oborine uglavnom će izostajati. No, iako manje nego danas, bit će i dalje vjetrovito. Na kopnu povremeno jak, u gorju na udare olujan sjeverac, a na moru jaka i olujna bura, pod Velebitom nerijetko s orkanskim udarima. Jutro još malo hladnije.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima opet oblačnije, a moguće su prolazno i slabe oborine, izglednije prema večeri i to uglavnom u obliku snijega. Ostaje hladno, a osjećaj hladnoće dodatno će pojačavati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u višim predjelima.

U Slavoniji, Baranji, Srijemu će uz sve više oblaka ponegdje biti susnježice, prema zapadu i snijega. Puhat će umjeren sjeverac, a temperatura biti između 3 i 6 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sve više promjenjive naoblake, osobito na jugu i uz granicu sa BiH, gdje se očekuje i malo kiše, a navečer je nakratko moguća susnježica ili čak snijeg. Jaka bura prolazno će malo popustiti, a onda krajem dana opet pojačati. Bit će između 10 i 12 °C, niže u zaleđu.

Image
VREMENSKI PREGLED GODINE

Za nama je još jedna ekstremna godina, prepuna naglih i izraženih obrata – od topline, vrućine i suša, do poplava i hladnoće

Image
VREMENSKI PREGLED GODINE

Za nama je još jedna ekstremna godina, prepuna naglih i izraženih obrata – od topline, vrućine i suša, do poplava i hladnoće

Na sjevernom Jadranu najviše sunčanog vremena, ali i ovdje će krajem dana iz gorja stići višak oblaka. Štoviše, tada i u primorju može zalepršati koja snježna pahulja nošena jakom na udare olujnom burom. U Velebitskom kanalu i dalje orkanski udari.

Upravo se čita

Image
ratni zločini

Vojnici SAO Krajine 1991. godine pobili 16 civila kod Gline? Pokrenuta istaga

Idućih dana na kopnu

Ožujak počinjemo stabilnije, sunčanije, danju sve ugodnije. No, jutra će biti prilično hladna, mjestimice i uz izraženije minuse, a još će u utorak biti prolazno pojačanog sjevernog vjetra.

Idućih dana na moru

Na Jadranu već u utorak razvedravanje uz značajnije slabljenje bure, ali će uz mirnije prilike jutra u početku biti osjetno svježija, čak i na krajnjem jugu ponegdje pri tlu moguće uz slab mraz. No, danju uz sve više sunca će malo porasti dnevna temperatura pa će se činiti i osjetno ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prevladavajuće sunčano, umjerena naoblaka, slabiji vjetar: Ništa od prave vedrine, ali ostaje suho i ugodno

Više s weba