Dinamičan vikend

Nakon toplog i sunčanog razdoblja očekuju se promjene, nagli pad temperature, oblina kiša, a ponegdje i snije...

25.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U noći na nedjelju će kiša u većini unutrašnjosti preći u susnježicu i snijeg, najviše će ga pasti u gorskim predjelima. Na moru uz obalu oblačno s kišom, lokalno i izraženim pljuskovima, a puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, jedino još na jugu i dalje jako jugo

Danas u početku južina, toplina, kiša, lokalno obilna, a zatim nagli pad temperature, promjena smjera vjetra i prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

SUBOTA

Prijepodne vrijeme po izraženoj južini - puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na moru jugo, a temperatura će uz južni vjetar u cijeloj zemlji biti iznad prosjeka. Bit će većinom oblačno s kišom, u istočnim i gorskim predjelima lokalno obilnom.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima oblačno s kišom. Jugozapadnjak će zamijeniti vjetar sa sjevera uz koji će stići osjetno hladniji zrak pa će temperatura s 13, 14 stupnjeva naglo pasti, a u gorju će biti susnježice ili snijega.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, u početku kiša, a zatim uz pritjecanje hladnog zraka susnježica ili snijeg. Sredinom dana na južini toplo, a onda sve hladnije, osobito na sjevernom vjetru.

U Dalmaciji uglavnom oblačno s povremenom kišom, toplo te vrlo neugodno uz umjereno i jako jugo, koje će krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Na sjevernom Jadranu tmurno, sivo i oblačno s kišom i izraženim jugo, ali navečer pod Velebitom okreće na jaku buru. U gorju će uz nagli pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg – na prometnicama će krajem dana trebati zimska oprema.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U noći na nedjelju će kiša u većini unutrašnjosti preći u susnježicu i snijeg, najviše će ga pasti u gorskim predjelima - mjestimice i do pola metra, a u nizinama ponegdje 10-ak cm. U novom tjednu ostaje oblačno, oborina će biti manje, često će i sasvim izostati, a nešto izglednije su u gorju. Ujutro uz minuse, a dnevna temperatura tek koji stupanj u plusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

U nedjelju uz obalu oblačno s kišom, lokalno i izraženim pljuskovima, a puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, jedino još na jugu i dalje jako jugo. U ponedjeljak u Dalmaciji mjestimice može pasti obilna kiša, a pojačana bura i pad temperature će obilježiti novi tjedan.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prognoza Damjane Ćurkov

Pripremite se za ugodnije temperature, ali i za maglu i sumaglicu

Više s weba