PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Nastavak babljeg ljeta: I danas će biti većinom vedro, moguće nešto niske naoblake ili magle

18.10.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U nastavku dana i na istoku zemlje većinom sunčano, često i potpuno vedro. Vjetar će uglavnom izostati, a temperatura iznad 20 stupnjeva

Pod utjecajem anticiklone i danas će nebo biti većinom vedro, u unutrašnjosti nakon što se raziđe magla.

UTORAK

Ujutro uz veći dio obale sunčano, dok će u unutrašnjosti još dio prijepodneva biti niske naoblake, ali i ovdje prema sredini dana sve vedrije. Vjetar slab, na moru do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, a jedino je oko Karlovca i Siska i sredinom dana moguće nešto niske naoblake ili magle. Vjetar slab, a temperatura ostaje iznad prosjeka pa će dalje biti ugodno uz 20-ak stupnjeva.

U nastavku dana i na istoku zemlje većinom sunčano, često i potpuno vedro. Vjetar će uglavnom izostati, a temperatura iznad 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji nastavak babljeg ljeta - sunčano, vedro i ugodno toplo. Tek povremeno će biti nešto visokih, prozirnih oblaka koji ne narušavaju vedrinu neba, a dojam neće kvariti ni većinom slab prema otvorenom moru i umjeren maestral.

Image
VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

U narednim danima očekuje nas obilje sunca, sredinom tjedna moguća pokoja kap kiše

Image
VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

U narednim danima očekuje nas obilje sunca, sredinom tjedna moguća pokoja kap kiše

Na sjevernom Jadranu većinom vedro i toplo s temperaturom između 21 i 24 °C. U gorju uglavnom sunčano i ugodno uz 20-ak stupnjeva. Vjetar na cijelom području slab, tek prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadni.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

U kopnenim predjelima u srijedu i petak magla, ponegdje dugotrajna, ali postupno će se skupljati i više oblaka pa je koja kap kiše moguća već krajem srijede. Oborine su izglednije krajem petka te tijekom subote. Još u srijedu toplo uz 20-ak stupnjeva, a zatim u drugom dijelu tjedna svježije, pred vikend tijekom jutra i prohladno.

DO KRAJA TJEDNA NA JADRANU

Na Jadranu do vikenda većinom sunčano, ali do kraja tjedna znatno vjetrovitije - prvo uz buru, a zatim pred vikend i za vikend južina. Olujnih udara bure će podno Velebita biti već krajem srijede, a u četvrtak su mogući duž cijele obale. Od petak uz sve izraženije jugo će se skupljati i sve više oblaka, a bit će i povremene kiše ili pljuskova, osobito na sjevernom dijelu, ali poneki je moguć u subotu i u Dalmaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Pandemija ne smije biti izgovor'

Ne piše nam se dobro: U idućih pet godina globalno zagrijavanje premašit će 1,5 stupanj

Više s weba