Prognoza Damjane Ćurkov

Nestabilno razdoblje se nastavlja: Očekuju nas obilne oborine, a jugo će zamijeniti bura

4.11.2021. u 7:30/ Damjana Ćurkov

Toplije će biti i na istoku zemlje, ali tu i poslijepodne ostaje uglavnom oblačno s kišom koja će lokalno biti i obilna. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak

Nalazimo se u nestabilnom razdoblju pa će i idućih dana lokalno biti obilnih oborina. Jugo će prema kraju dana slabjeti, a sutra i okrenuti na buru.

Četvrtak

Od jutra u većini predjela pretežno oblačno, obilnih oborina i izraženih nevremena će biti i tijekom prijepodneva i to ponajprije u Dalmaciji, osobito u zaobalju, ali i lokalno u ostatku zemlje. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, u gorju i jak, a na moru ponegdje i olujno jugo pa su moguće zabrane ili ograničenja u pomorskom prometu.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima bit će kraćih sunčanih razdoblja, a uglavnom prema istoku i još malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak uz koji će temperatura biti oko 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplije će biti i na istoku zemlje, ali tu i poslijepodne ostaje uglavnom oblačno s kišom koja će lokalno biti i obilna. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak.

U Dalmaciji će i u nastavku dana lokalno biti obilne kiše, i to osobito u Zagori i na krajnjem jugu. Jugo će slabjeti, a temperatura oko 19, 20 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
Slučaj od 200 mi. kuna

Odbijen Mamićev zahtjev za izuzećem troje osječkih sudaca

Na sjevernom Jadranu i u gorju će i popodne pasti još malo kiše, ali puno manje nego ujutro, a moguća su i sunčana razdoblja. Jugo će slabjeti, a temperatura većinom između 13 i 19 stupnjeva.

Image
korisni savjeti

Koje su prednosti vrtlarenja i što učiniti sa starim tekstilom? Odgovore na ova pitanja ima Projekt: Zeleno

Image
korisni savjeti

Koje su prednosti vrtlarenja i što učiniti sa starim tekstilom? Odgovore na ova pitanja ima Projekt: Zeleno

Idućih dana na kopnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku tjedna ostaje nestabilno, ali oborine će u većini predjela biti manje izražene u odnosu na danas, jedino je još u petak na istoku lokalno moguća obilna kiša. Zapuhat će vjetar sa sjevera uz koji će se temperatura sniziti, a bit će i manje oblaka. U novom tjednu ujutro s maglom, a tijekom dana djelomice sunčano.

Idućih dana na moru

Na Jadranu još u petak i subotu kiša, osobito u Dalmaciji gdje će i dalje biti izraženih pljuskova. Jugo će oslabjeti i okrenuti na buru koja će u subotu biti jaka, na udare i olujna, a uz koju će biti vedrije pa će i uz obalu u novom tjednu biti barem djelomice sunčano.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Za vikend i dalje pljuskovi i nestabilno, ali toplo. Temperature većinom oko 30 stupnjeva

Više s weba