POVRATAK JUTARNJE HLADNOĆE

Ništa od snijega za Božić? Vrijeme se stabilizira, a pred blagdane rastu i temperature

18.12.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Idućih dana na kopnu većinom suho, slabe oborine moguće su u srijedu navečer, zatim samo povremeno u gorju

Na nekoliko dana vraćaju nam se prave zimske prilike, a onda je pred Božić na redu južina i porast temperature.

NEDJELJA

Na redu je stabilizacija, razvedravanje i dotok hladnijeg zraka pa će biti barem djelomice sunčano, u unutrašnjosti nakon što se raziđe magla. U kopnenim predjelima većinom slab vjetar, uz obalu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Prijepodne osjetno hladnije u odnosu na jučer.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali sunce neće grijati pa će biti hladno - većinom tek stupanj, dva iznad nule, ponegdje i cijeli dan u minusu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, bez vjetra, ali i još hladnije pa će temperatura biti do najviše 3 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčano, mjestimice i potpuno vedro. Oblake će rastjerati umjerena i jaka bura ili tramontana, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Temperatura osjetno niža, ali i dalje najugodnije u odnosu na ostatak zemlje, uglavnom između 11 i 16 stupnjeva.

Sunčanije i na sjevernom Jadranu i u gorju, ali pod Velebitom i vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima koja će prema kraju dana ipak slabjeti. Temperatura u gorju većinom ispod nule, a uz obalu oko 9, 10 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Početkom tjedna u unutrašnjosti vrlo hladna i maglovita jutra, a hladno će biti i tijekom dana uz jedva pozitivne temperature. Od srijede uz južinu sve toplije pa ćemo pred blagdanski vikend i jutarnje minuse ostaviti iza nas, a dnevna temperatura će mjestimice biti i oko 10 stupnjeva. Idućih dana većinom suho, slabe oborine moguće su u srijedu navečer, zatim samo povremeno u gorju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu isto tako većinom sunčano, utorak je i mjestimice uz obalu moguća magla. Sredinom tjedna nešto oblačnije, kiše će biti uglavnom na sjevernom dijelu, u četvrtak i ponegdje u Dalmaciji. Pred Božić južina i Jadranu donosi ponovni porast temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
I dalje hladno

Uz orkanske udare bure na moru osjećaj debelih minusa, u ostatku zemlje tmurno

Više s weba