OGLAS

vremenska prognoza

Ciklona i frontalni poremećaj premještaju se preko naših krajeva, ali to je samo prvi od poremećaja koji nas očekuju u ovom tjednu

2.11.2021. u 7:30/ Dorian Ribarić

Nakon što južina okrene na sjeveroistočni vjetar u petak, bit će uglavnom suho uz tek prolazno malo kiše u subotu.


U prvom dijelu utorka ciklona i frontalni poremećaji premještaju se preko naših krajeva dalje na istok kontinenta, no to je samo prvi od par poremećaja koji nas očekuju ovog tjedna.

UTORAK

Oblačne i kišovite prilike veći dio jutra i prijepodneva, a rano ujutro na Jadranu još može biti i nevremena, osobito u Dalmaciji. No, postupno će biti sve mirnije, oborina sve rjeđa, a stanjivati će se i oblaci. Jutro malo toplije, osobito u unutrašnjosti.


Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupno barem djelomično razvedravanje i uglavnom suho. Rijetko možda još u početku može pasti koja kap kiše uz granicu sa Slovenijom. Zapuhat će slab do povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni pa će biti možda i malo svježije.

I na istoku sve manje zaostalih oblaka, vrlo rijetko malo kiše može pasti sporadično u Posavini, izglednije Podunavlju. Jugoistočni vjetar će okretati na umjeren sjeverozapadni s kojim će se činiti i malo svježije, bit će između 14 i 17 °C.

U Dalmaciji sve više sunčanih razdoblja, a uglavnom samo u zaobalju još može pasti koji kraći lokalni pljusak. Bit će osjetno ugodnije uz tek slab do umjeren uglavnom sjeverozapadni vjetar. Temperatura do 20 °C.

Na sjevernom Jadranu popodne većinom sunčano i mirnije, ali ne sasvim stabilno pa još postoji manja mogućnost za koji pljusak u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U početku osjetno toplije, ali opet i kišovitije, osobito sa srijede na četvrtak. No, nakon što južina okrene na sjeveroistočni vjetar u petak, bit će uglavnom suho uz tek prolazno malo kiše u subotu. No, tada će opet i osvježiti.


IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vrlo promjenjivo i nestabilno, na jugu svakodnevno uz kišu. No, izraženiji pljuskovi i nevere se u srijedu i posebice u četvrtak očekuju duž cijele obale. Pritom će probleme tada opet stvarati jako i olujno jugo te još neugodnije oštro. Suha razdoblja su sve izglednija od petka kad zapuše umjerena bura, prije svega na sjevernom dijelu, ali od nedjelje i drugdje. Temperatura bez veće promjene, u početku će i dnevni hod biti jedva izražen.

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Približava nam se nova ciklona: Osim kiše, stiže i topliji zrak, ali pravi kišni val tek stiže krajem tjedna


Više s weba