PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Daleko smo od sunčanog vikenda! Krajem radnog tjedna moguće grmljavinsko nevrijeme, poplave, ali i snijeg te ...

26.11.2021. u 7:30/ RTL Vijesti

Ciklona iz Sredozemlja premješta se nad naše krajeve, a to će nam ciklonalno polje tmurne jesenske prilike osigurati i idućih par dana

RTL-ov Dorian Ribarić pripremio je vikend prognozu u kojoj navodi kako se ciklona iz Sredozemlja premješta nad naše krajeve, a to će nam ciklonalno polje tmurne jesenske prilike osigurati i idućih par dana.

Iz tog razloga kraj radnog dijela tjedna bit će tmuran i vrlo kišovit, osobito u prvome dijelu dana. Lokalno je na obali i otocima moguće grmljavinsko nevrijeme, ponegdje bujične te urbane poplave, na moru i pijavice, a svega se najviše očekuje na području Dalmacije.

Probleme će pritom u početku stvarati jako, na krajnjem jugu i olujno jugo. Srećom, sredinom dana, malo mirnije uz sjeverozapadnjak i zapadnjak, ali će ubrzo opet sve neugodniji biti jugozapadni vjetar. Jutro manje hladno, ali danju neće biti većih promjena temperature.

U unutrašnjosti između 3 i 7 °C, malo više u Podunavlju, a duž Jadrana između 12 i 15 °C. Kasno navečer u višim predjelima gorske Hrvatske kiša može prijeći u susnježicu i snijeg, a moguće je da se to dogodi i mjestimice na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

(Izvor: RTL)

Vikend pod dekicom

Što se tiče vikenda, u unutrašnjosti se očekuje većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali u subotu popodne i više suha vremena uz mjestimice i malo sunca. Oborina češća opet tijekom nedjelje, osobito krajem dana. Tada uz dotok hladnijeg zraka i u noći na ponedjeljak prolaznim jačanjem sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, osim u gorju, vjerojatnost za susnježicu i snijeg postoji čak i u nižem dijelu Hrvatskog Zagorja ili Međimurja. Veći dio vikenda neće biti odviše hladan, tj. temperatura se neće previše mijenjati.

Za to vrijeme duž Jadrana promjenjivo, ali i dalje uglavnom vrlo kišovito i nestabilno. Osim ponegdje obilne kiše, prvenstveno opet u Dalmaciji, probleme će na moru stvarati jak, prolazno i olujan jugozapadni i južni vjetar. Neugodne su to prilike svima, ne samo meteoropatima, a predah donosi početak idućeg tjedna s burom, ali i nižom temperaturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Klima i podjele

Tipovi klime u Hrvatskoj: Saznajte kakve su klimatske prilike i koja je klima najzastupljenija!

Više s weba