PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Do vikenda toplo i sunčano: Otkrivamo kakvo vrijeme nas čeka za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak!

31.3.2021. u 6:30/ Dorian Ribarić

Topliji zrak će nam stizati do petka u prostranom polju vedrine koje se polako sa središnje Europe premješta nad naše krajeve

Topliji zrak će nam stizati do petka u prostranom polju vedrine koje se polako sa središnje Europe premješta nad naše krajeve. Bit će sve manje vlage, prije nego se oslabljeni poremećaji, koji su sada daleko na sjeveru kontinenta, spuste do naših krajeva pred vikend. 

SRIJEDA

Prijepodne pretežno vedro, samo u Slavoniji uz prolazno promjenjivu, moguće nakratko i povećanu naoblaku. U unutrašnjosti mirno, a na Jadranu slaba do umjerena, pod Velebitom i osobito na krajnjem jugu još samo u početku pojačana bura. 
Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, tek lokalno i to nakratko uz nešto više dnevnog razvoja oblaka. Vjetar opet uglavnom slab, a bit će i još malo ugodnije nego jučer uz 21-22 °C. 

Na istoku sve manje oblaka, svakako manje nego danas. Dakle, barem djelimice sunčano, bez značajnijeg vjetra, a tako će i temperatura još malo porasti. Bit će to između 19 i 21 °C. 

U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano, tek u zaobalju uz malo oblaka. Malo oblačnije uz samu granicu s BIH. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, krajem dana i sjeverozapadnjak. Temperatura između 19 i 22 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i par stupnjeva više. 

Na sjevernom Jadranu sunčano, oko gorja prolazno uz samo malo oblaka. Vjetar uglavnom slab, malo dalje od obale do umjeren zapadni, sjeverozapadni. Bit će iznad 20 °C, ponegdje i do 23, moguće opet 24 °C i to izglednije nego jučer. 

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do vikenda na još iznadprosječno toplo i sunčano, osobito u četvrtak, kada samo rano ujutro može biti mjestimične i kratkotrajne magle. Manje pogoršanje će se preko nas premještati u noći na subotu i donijeti kišu. No, već uoči te fronte, u petak su mogući kraći popodnevni grmljavinski pljuskovi.

Od subote tako svježije, osobito na umjerenom sjevercu i sjeveroistočnjaku, ali oborina će prestajati pa se barem za Uskrs, a moguće i veći dio Uskrsnog ponedjeljka može računati na suho vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru do vikenda dosta sunca i nastavak proljetne topline. Tlak zraka postupno će padati, a u petak će zapuhati umjereno jugo i najaviti manju promjenu. Bit će to već u noći na subotu uz sve više oblaka, pokoji izraženiji pljusak, vjerojatnije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Krajem tjedna će malo osvježiti uz buru i rastjerati oblake, ali već u ponedjeljak, stiže nova i izraženija kišna epizoda. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Stiže vrhunac hladnog vala: Ponegdje će temperature biti i niže od minus 15!

Više s weba