PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Iako smo tek osjetili prave čari ljeta, danas bismo se mogli malo prisjetiti mokrih pločnika i grmljavine

thumbnail
6.6.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

U ponedjeljak ostaje nestabilno s kišom i pljuskovima kojih će prema večeri biti sve manje

Po visini nam uz dolinu pritječe vlažan zrak pa su na redu nešto nestabilniji dani, lokalno su moguća i izražena grmljavinska nevremena.

NEDJELJA

Od jutra u većini predjela biti promjenjivo s kišom i pljuskovima, jedino u Dalmaciji manje više stabilno i barem djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura na kopnu malo viša, dok se uz obalu neće mijenjati.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima kiša, lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom. Temperatura će biti 5-6 stupnjeva niža u odnosu na jučer.

I na istoku povremena kiša ili pljuskovi, lokalno izraženi. Puhat će većinom slab, uz nevremena i pojačan sjeverni vjetar, a temperatura oko 25 stupnjeva.

U Dalmaciji stabilnije i sunčanije, osobito na jugu, dok je u unutrašnjosti i sjevernije ipak moguć poneki lokalni pljusak. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura od 26 do 28 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, u gorju će mjestimice biti i obilni. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a temperatura od 22 do 26 stupnjeva.

IDUĆI DANA NA KOPNU

U ponedjeljak ostaje nestabilno s kišom i pljuskovima kojih će prema večeri biti sve manje. Utorak će još ponekog pljuska biti uglavnom u gorju, a u većini predjela stabilnije i sunčanije, postupno i sve toplije pa će temperatura u drugom dijelu tjedna biti oko 27, 28 stupnjeva. Krajem razdoblja opet promjenjivije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz obalu i početkom tjedna nestabilno, osobito u Dalmaciji gdje su moguća i izražena grmljavinska nevremena. Ujutro bura, a popodne i prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Od utorka na Jadranu većinom sunčano uz povratak ljetnih temperatura.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
detaljan pregled

Posljedice prirodnih katastrofa: Evo gdje su se zabilježili najveći i najskuplji gubici 2020. godine

Više s weba