Prognoza Damjane Ćurkov

Iza nas je vrhunac toplinskog vala: Slijede pljuskovi uglavnom u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadran...

9.7.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

Uz jači razvoj oblaka će u unutrašnjosti, ali i mjestimice na sjevernom Jadranu biti povremene kiše ili pljuskova

Iza nas je vrhunac toplinskog vala, od danas i osobito za vikend manje vruće. Uglavnom će u unutrašnjosti biti lokalnih pljuskova, ali i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Uz jači razvoj oblaka će u unutrašnjosti, ali i mjestimice na sjevernom Jadranu biti povremene kiše ili pljuskova, koji poslijepodne mogu biti izraženi i praćeni jakim vjetrom, ponegdje i tučom. U Dalmaciji većinom sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, zatim umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a uz obalu većinom slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer na sjevernom dijelu jačanje bure. Danas će, nakon tople, uz obalu i vrlo tople noći, biti malo manje vruće s temperaturom većinom od 29 do 35 stupnjeva.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

U unutrašnjosti i tijekom vikenda promjenjivo. U subotu će ponekog pljuska biti uglavnom u istočnim predjelima, a zatim u nedjelju i drugdje. Lakše će se disati uz slab do umjeren vjetar sa sjevera i temperaturu ispod 30 stupnjeva. 

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, na sjevernom dijelu će u subotu puhati i jaka bura uz koju će temperatura biti nešto niža, a tek rijetko je moguć i poneki neverin. U Dalmaciji uglavnom vedro, a bit će i malo manje vruće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba