Prognoza Doriana Ribarića

Još ćemo kratko uživati u toplim i vedrim danima jer slijedi nestabilnije vrijeme - evo i kada

9.6.2021. u 6:40/ Dorian Ribarić

Temperature će ići i blizu 30 °C

Prošlo nam je Medardovo, dan zaštitnika meteorologa. Nije bilo sasvim stabilno pa bi po pučkoj izreci trebali imati 40 dana promjenjivog vremena. No, to se neće dogoditi, iako lipanj uistinu jest najkišovitiji mjesec u godini u kopnenoj Hrvatskoj. Govori nam to iskustvo, ali i prognostičke karte u kojima se nestabilnije vrijeme predviđa do nedjelje.

Ostajemo u polju povišenog tlaka. No, iznad nas, u atmosferi, osim toplog, ima povremeno i nestabilnijeg zraka, a od sutra će ga biti sve više, osobito u kontinentalnim područjima.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Tek u unutrašnjosti moguće malo oblaka na nebu, po kotlinama kratkotrajna magla, a na sjevernom Jadranu nešto visokih prozirnih oblaka. Opet uglavnom mirno, tek uz obalu slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu pojačana bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladati će sunčano vrijeme, a postojati će samo mala šansa za, uz razvoj oblaka, koji kraći lokalni pljusak na području Banovine. Vjetar slab, a bit će opet vrlo toplo, čak blizu 30 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, ali na zapadu se, oko slavonskog gorja, može razviti kakav grmljavinski oblak s pljuskom te prolazno pojačanim vjetrom. Inače, mirno i vrlo toplo te sparno.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Početak tjedna donosi i mogućnost pljuskova i grmljavine! Ipak, idućih dana temperatura će opet rasti, ponegdje i do 30-ak stupnjeva

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Početak tjedna donosi i mogućnost pljuskova i grmljavine! Ipak, idućih dana temperatura će opet rasti, ponegdje i do 30-ak stupnjeva

U Dalmaciji sunčano uz samo ponegdje u zaleđu umjeren razvoj naoblake, a time tek malu mogućnost za koju kap kiše. Bit će vrlo toplo pa i vruće, ali će na obali ugodu donositi većinom umjeren maestral, na otvorenome povremeno i pojačan.

Na sjevernom Jadranu opet dosta sunca, dok će u gorju prolazno porasti naoblaka, no samo lokalno u Lici, Gorkom kotaru i riječkom zaleđu može biti kojeg kratkotrajnog pljuska. Bura će malo oslabjeti, a na otvorenome zapuhati sjeverozapadnjak. Ostaje vrlo toplo, a uz obalu i na otocima čak i vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Bit će nam i dalje dosta sunca, a ostaje i razmjerno toplo, no, ipak sve nestabilno. Bit će tako svakodnevno popodnevnih lokalnih pljuskova, moguće nakratko i onih izraženijih, osobito u petak te ponovno u nedjelju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i dalje pretežno sunčano. Ipak, od četvrtka koji pljusak iz zaleđa može zalutati i do obale, najvjerojatnije u danima vikenda, kada može biti i kakvog kraćeg neverina. No, i tada često ostajati suho. Ujutro i navečer bura, danju maestral s kojima ostaje vrlo toplo, ponegdje vruće, a tople će mjestimice biti i noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Razgovor za RTL VRIJEME

Britanski veleposlanik zaista je zanimljiv gospodin. Pričali smo o buri, klimi i propuhu: 'Nisam znao da je smrtonosan dok se nisam doselio u Hrvatsku'

Više s weba