VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Južinu će do kraja dana zamijeniti vjetar sa sjevera: U gorju, ali i u nizinama moguć snijeg

2.12.2021. u 7:25/ Damjana Ćurkov

Do petka ujutro se u gorju očekuje 20-ak centimetara novog snijega, a koji je moguć i ponegdje u nizinama

Južinu će do kraja dana zamijeniti vjetar sa sjevera uz koji će biti osjetno hladnije pa će u gorju, ali i ponegdje u nizinama kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

ČETVRTAK

Od jutra umjereno ili pretežno oblačno s kišom, na moru i izraženim pljuskovima. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu će i dalje biti olujnih udara juga, oštra i lebića. Uz južinu će posvuda biti razmjerno toplo za početak prosinca.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne većinom oblačno s kišom, a zatim će prema večeri zapuhati vjetar sa sjevera uz koji će temperatura naglo pasti pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg - prvo u gorju, a zatim u noći na petak i ponegdje u nizinama.

Na istoku zemlje pretežno oblačno s kišom, uz južinu još u početku ugodno s temperaturom između 12 i 15 stupnjeva, a zatim uz sjeverac osjetno hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji obilne oborine, moguća su i izražena nevremena, a dodatne probleme će stvarati umjereno i jako, na udare i olujno jugo i oštro. Temperatura uz južinu oko 15, 16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, lokalno i obilnom. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, navečer i jaka bura. U gorju sredinom dana oko 10 stupnjeva, a zatim večernji sati donose osjetni pad temperature pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do petka ujutro se u gorju očekuje 20-ak centimetara novog snijega,  a koji je moguć i ponegdje u nizinama. Oborine će već prijepodne prestati, razvedrit će se pa će od subote biti osjetno hladnije. Jutra će biti vrlo hladna s čestim minusima, ali i mrazom. Nova promjena nam se sprema već krajem subote.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu se nastavlja nestabilno razdoblje, uz tek kraće prekide sunčanim vremenom - jedan takav je na redu u subotu, ali do tada će biti kiše i pljuskova. U Dalmaciji su i dalje moguća izražena nevremena. Od nedjelje ponovno jača južina i donosi novo jače naoblačenje s oborinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prognoza Damjane Ćurkov Majaroš

Još nas danas očekuje nestabilno i kišovito, a zatim ćemo do kraja tjedna uživati u većinom sunčanom vremenu

Više s weba