VIKEND PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Kišne oblake tijekom vikenda rastjerat će bura ili vjetar, očekuje nas temperatura iznad prosjeka

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na kopnu vikend počinjemo uz osjetno toplije, no u nedjelju nakon razvedravanja valja opet računati na jutarnje minuse. Ipak, opet malo viša temperatura od uobičajene za doba godine

4.2.2022. u 7:25/ Dorian Ribarić

Kako to u veljači obično biva, utjecaj anticiklone kratko traje i već danas slabi, a približavaju se poremećaji sa sjeverozapada kontinenta. No, osim vlažnijeg stizati će i topliji zrak.

PETAK

Ujutro prolazno naoblačenje u većini krajeva, ali ubrzo tijekom prijepodneva već barem djelomično razvedravanje. No, tmurno će ostati na širem riječkom području i u Gorskom kotaru gdje već može biti i slabe kiše. Kreće južina. Slab do umjeren jugozapadnjak na kopnu, u gorju pojačan, a na moru većinom umjereno jugo pa će i samo jutro biti manje hladno uz znatno manje izražene i rjeđe minuse.

Poslijepodne u unutrašnjosti postupan porast naoblake, najprije na zapadu, ali tek kasno navečer moguća koja kap kiše. Najviše sunca na krajnjem istoku i jugu. Temperatura s južinom osjetno viša od današnje, osobito na kontinentu, gdje lokalno ići i do 15 °C.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu u subotu još će u početku biti viška oblaka i umjerenog juga pa i mjestimice vrlo malo kiše. No, krajem dana razvedravanje uz prolazno jačanje bure, a mogući su pod Velebitom nakratko i olujni udari. Nedjelja zato u znaku sunčanog i mirnijeg vremena, pred novo naoblačenje početkom idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIKEND NA KOPNU

Na kopnu vikend počinjemo uz osjetno toplije, ali i oblačnije jutro, no kiša će biti vrlo rijetka, uglavnom u gorju. Danju smanjenje naoblake, a kako će prolazno zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar bit će malo hladnije. U nedjelju nakon razvedravanja valja opet računati na jutarnje minuse, ali danju uz više sunca i slab jugozapadni vjetar opet malo viša temperatura od uobičajene za doba godine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prognoza damjane ćurkov

Listopad je, klimatološki gledano, pravi predstavnik rane jeseni: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana

Više s weba