PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Kratak predah od nepodnošljivih vrućina: Vikend bi mogao podsjetiti na jesenske dane

15.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Slijedi nam na kopnu jedno promjenjivo i razmjerno kišovito te manje toplo razdoblje

Pred nama je jedan prilično povoljan i ugodan ljetni dan. Prekida se iznimna vrućina u većini krajeva, ali valja ga dobro iskoristiti. Name, jučerašnja fronta samo je mali dio velikog oblačnog sustava, tj. visinske ciklone koja će od petka djelovati na vrijeme u našim krajevima.

ČETVRTAK

Od jutra pretežno, ponegdje i potpuno vedro te ugodnije, a samo rijetko po kotlinama može biti kratkotrajne magle. Vjetar u unutrašnjosti slab, a uz Jadran uglavnom sjeverozapadnjak, pojačan na otvorenome moru srednjeg i južnog dijela.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj tu i tamo nešto umjerene naoblake, osobito navečer, ali će i dalje to biti većinom sunčane prilike i neće biti kiše. Vjetar slab, tek ponegdje uz granicu sa Slovenijom do umjeren jugozapadni, a temperatura za nijansu viša nego jučer, bit će oko 30 °C.

Na istoku zemlje pretežno sunčano, a vjetar uglavnom slab. Ostaje podjednako, u Podunavlju tek malo manje vruće nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčano popodne, prolazno samo uz visoke, uglavnom prozirne oblake. Maestral umjeren, ponegdje i pojačan, a donositi će tek manje osvježenje još jednom vrućem danu.

Na sjevernom Jadranu uz more uglavnom sunčano, no u unutrašnjosti Istre, oko Učke, Rijeke te u Gorskom kotaru uz prolazno višak oblaka može pasti kakav kraći pljusak. Vjetar tek slab sjeverni i sjeverozapadni, a bit će i malo toplije.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi nam na kopnu jedno promjenjivo i razmjerno kišovito te manje toplo razdoblje. Pljuskovi već u petak, češći na istoku i gorju, a u dane vikenda je moguća gotovo posvuda i obilna količina oborine, ali i lokalno grmljavinsko nevrijeme. Postupno smirivanje tek početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu od petka više oblaka i malo niže temperature. Kiša i neverini su najizgledniji na sjevernom dijelu, dok ih se najčešće očekuje na prijelazu sa subote na nedjelju, lokalno i južnije. Zapuhat će tada umjerena bura i tramontana, koje će u nedjelju pojačati, ali u novom tjednu uglavnom s obale i rastjerati te tmurne oblake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba