NABUJALE RIJEKE

Monsunske kiše pobile 160 ljudi, klizišta tonama blata zatrpala ne zna se još koliko

Image
Foto: AP

Spasioci nisu mogli brzo doći do pogođenih sela jer su nabujale rijeke i klizišta odsjekli pristupne ceste, rekli su dužnosnici

26.7.2021. u 11:45/ Hina

Spasilački timovi u Indiji su u ponedjeljak kopali kroz gust mulj i ruševine, kako bi pronašli 60 osoba zatrpanih u klizištima izazvanim monsunskim kišama koje su u četiri dana usmrtile 160 osoba.

Savezne države na zapadu, Maharashtra i Goa, kao i Karnataka i Telangana na jugu, najviše su pogođene obilnim kišama koje su poplavile polja usjeva na tisućama hektara zemlje i prisilile vlasti da presele 230.000 osoba na sigurnije lokacije.

U Maharashtri, 149 ljudi umrlo je uglavnom u klizištima i drugim nesrećama povezanim s monsunima, dok se 64 osobe i dalje vode kao nestale, rekla je vlada u priopćenju.

"Trudimo se spasiti ljude zarobljene pod ruševinama klizišta u Raigadu i Satari, no mogućnost da ih evakuiramo žive je mala. Zarobljeni su pod blatom više od tri dana", rekao je viši vladin dužnosnik, odnoseći se na dva snažno pogođena okruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasioci nisu mogli brzo doći do pogođenih sela jer su nabujale rijeke i klizišta odsjekli pristupne ceste, rekli su dužnosnici.

U Karnataki i Telangani, od posljedica poplava umrlo je više od dvanaest osoba, no vode u rijekama Krišna i Godavari se povlače, rekle su vlasti.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

U Goi, vrlo popularnoj turističkoj destinaciji na zapadnoj obali zemlje, stotine kuća su oštećene, dok je država zabilježila najgore poplave u gotovo četiri desetljeća, rekao je glavni ministar savezne vlade, Pramod Sawant.

Kiše slabe na zapadnoj obali, a to će biti od pomoći u spasilačkim operacijama, rekao je viši znanstvenik Indijskog meteorološkog odjela iz grada Pune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GROZNE SCENE

Zastrašujuć monsun i poplave odnijeli više od 340 života u Južnoj Aziji: Evakuirano 300.000 ljudi

Image
GROZNE SCENE

Zastrašujuć monsun i poplave odnijeli više od 340 života u Južnoj Aziji: Evakuirano 300.000 ljudi

"Ovaj tjedan također, na zapadnoj obali će biti kiše, no intenzitet će biti smanjen u usporedbi s prošlim tjednom", rekao je. 

Prošli tjedan, na dijelove indijske zapadne obale palo je 594 milimetara kiše u 24 sata, zbog čega su vlasti morale iz ranjivih područja evakuirati ljude, dok su iz brana ispuštali vodu koja je prijetila poplaviti područje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba