Play logo
VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Nakratko ćemo se odmoriti od užasne sparine: Izgleda da nam se 'smiješi' stabilnije i ugodno ljetno razdoblje...

thumbnail
20.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Nešto više oblaka bit će samo na širem dubrovačkom području, uglavnom uz granicu sa BIH gdje može pasti i još koji kraći pljusak

Play logo

Visinska ciklona na vrijeme nam je djelovala i na početku ovog tjedna, ali se postupno popunjava i slabi pred jačanjem anticiklone sa zapada kontinenta. Znači nam to jedno stabilnije, ali i razmjerno ugodno ljetno razdoblje.

UTORAK

Još malo kiše ili kakav pljusak može ujutro pasti na istoku, ali sporadično i na krajnjem jugu zemlje. Drugdje već od jutra znatno sunčanije. Ostaje zato razmjerno vjetrovito. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na moru umjerena i jaka, pod Velebitom na udare još mjestimice olujna bura.

Play logo

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Bit će lokalnog razvoja oblaka, ali samo rijetko uz granicu sa Slovenijom postoji manja vjerojatnost za navečer koji kraći pljusak. Vjetar prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, no bit će i malo toplije uz oko 28 °C.

Na istoku još sredinom dana u Podunavlju može biti viška oblaka, ali ubrzo će se posvuda razvedravati te će zatim prevladavati sunčano vrijeme. I dalje će puhati slab do umjeren, tek ponegdje pojačan sjeverozapadni vjetar. Temperatura malo viša, oko 27 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano popodne, a nešto više oblaka bit će samo na širem dubrovačkom području, uglavnom uz granicu sa BIH gdje može pasti i još koji kraći pljusak. Bura će okrenuti na umjeren do pojačan sjeverozapadni vjetar, ali bit će toplije nego jučer, čak nerijetko i vruće.

Play logo

Na sjevernom Jadranu dosta sunca. No, u unutrašnjosti Istre, oko Učke i u riječkom zaleđu može doći do razvoja oblaka, ali mala je mogućnost za tek koju kap kiše. Bura će oslabjeti, uz zapadnu obalu Istre i na otvorenome okrenuti na sjeverozapadnjak. Ipak i slaba bura pod Velebitom, kao i ponegdje na sjeveru Dalmacije može imati fenski učinak pa će tada temperatura biti osjetno viša, čak do 32-33 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi znatno mirnije, stabilnije i sunčanije razdoblje. Temperatura prema vikendu postupno u porastu, ali izostat će izraženija vrućina. No, valja imati na umu da je palo jako puno kiše, tlo je zasićeno vodom, a ta će voda tijekom dana isparavati pa bit mnogima moglo biti prilično sparno, a i neugodno.

Play logo

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca. Jutra topla, dani vrući pravi ljetni uz izmjenu jutarnje bure i popodnevnog maestrala. Južina, ali ne toliko izražena, čini se za vikend.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ima ih deset vrsta

Vrijeme i prognoze: Znate li kako nastaju oblaci?

Play logo

Više s weba