prognoza Željke Pogačić

Nastavak drugog toplinskog vala: Na istoku ostaje vrlo vruće, a na moru sve sunčanije i toplije

27.7.2021. u 6:45/ Željka Pogačić

Na Jadranu će vedrinu i vidljivost smanjivati zamućenost atmosfere saharskim pijeskom

Prvi dan toplinskog vala je uz izraženu južinu počeo neugodno. Temperatura se u Makarskoj i Šibeniku nije spuštala ispod 29 °C cijelu noć, a čeka nas još ovakvih nepodnošljivih noći.

Frontalni sustavi sutra neće prelaziti Alpe, ali će pomalo donositi vlagu i nestabilnosti. U jugozapadnoj struji pak stiže vrućina i saharski pijesak.

Nakon još jedne u nizu toplih noći, temperatura će prijepodne brzo rasti iako će južni vjetar biti slabiji. Uz obalu će biti još dosta oblaka, na sjevernom Jadranu i zapadu je iz povećane naoblake moguće i malo kiše ili poneki pljusak. Drugdje će se zadržati uglavnom suho vrijeme.

Image
VREMENSKA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Spremite se za četvrti ovogodišnji toplinski val! Uz njega osjetit ćemo i izraženu afričku vrućinu i prašinu

Image
VREMENSKA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Spremite se za četvrti ovogodišnji toplinski val! Uz njega osjetit ćemo i izraženu afričku vrućinu i prašinu

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ali od sredine dana valja računati na lokalne izolirane pljuskove. Pritom će i temperatura biti nešto niža, ali neće smanjiti dojam sparine, štoviše povećat će je. Jugozapadnjak će većinom samo u Međimurju biti izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku ostaje vrlo vruće. Maksimalci će ići do 35 °C. Bez vjetra i uz dosta vlage u zraku bit će prilično sparno. Samo se u zapadnijim predjelima Slavonije očekuju izolirani lokalni pljuskovi uz grmljavinu.

Dosta će oblaka, ali i sunca sutra biti u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Jugo će gotovo sasvim oslabjeti, okrenuti i na jugozapadnjak koji će donositi blagu ugodu vrlo vrućem danu s najvišim temperaturama od 31 do 35 °C.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Na sjevernom Jadranu i u gorju ni danas popodne neće biti posve stabilno. Najveća vjerojatnost za pljuskove je u Istri  i gorju, ali nisu isključene ni nevere uz obale Istre. Ostaje podjednako vruće, dok će jugo će biti sasvim slabo. U Gorskom kotaru ugodnije popodne, ali i dalje uz jugozapadnjak neugodno.

U NASTAVKU TJEDNA

Toplinski val se nastavlja sve do vikenda. Izgledno je da će ga prekinuti, po poznatom scenariju, pljuskovi i grmljavina krajem subote i u nedjelju. Do tada čekaju nas vrući dani i sve toplije noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru sve sunčanije i toplije. Vedrinu i vidljivost će smanjivati zamućenost atmosfere saharskim pijeskom. Bit će vrlo vruće uz neugodno tople noći uz vrlo slab vjetar.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Masovni egzodus

Sve veće zatopljenje dovest će do izumiranja vrsta diljem Zemlje - to je prijetnja ljudima, biološkoj raznolikosti...

Više s weba