Prognoza Doriana Ribarića

Nastavlja se stabilno i sunčano razdoblje: Bez kiše do daljnjeg, a prijat će i iznadprosječna toplina

10.9.2020. u 6:56/ RTL Vrijeme

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima može tek povremeno biti nešto oblaka, no ostaje pretežno sunčano

U četvrtak ujutro u unutrašnjosti češća pojava magle, osobito uz rijeke te po kotlinama pa i u unutrašnjosti Istre. Ta će se magla ubrzo izdizati u niske slojevite oblake, no oni će se ubrzo razilaziti. Danju sunčanije, a vedrina će prevladavati na Jadranu.

Uglavnom bez vjetra, možda bude tek slabog sjeverozapadnjaka na otvorenom moru. Najniže temperature od 10 do 14 °C na kopnu, a između 19 i 22 °C duž same obale i na otocima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima može tek povremeno biti nešto oblaka, no ostaje pretežno sunčano. Zapuhat će do umjeren sjeveroistočni vjetar, a usprkos tome, bit će vrlo toplo.

Većinom sunčano na istoku zemlje, možda samo nakratko uz visoke prozirne oblake. U Podravini nakratko umjeren sjeverozapadnjak, a posvuda vrlo toplo pa čak i vruće, lokalno i koja tridesetica.

Image
Satelitske snimke upozoravaju

Jezera koja nastaju od ledenjaka povećala su se za 50 posto, tisuće su već poginule, a poplave prijete milijunima ljudi

Image
Satelitske snimke upozoravaju

Jezera koja nastaju od ledenjaka povećala su se za 50 posto, tisuće su već poginule, a poplave prijete milijunima ljudi

U Dalmaciji i dalje vlada vedrina, a opet će puhati većinom umjeren maestral, kasnije navečer ponovno bura. Posvuda vruće, temperatura između 30 i 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu tek prolazno nešto visokih koprenastih oblaka koji će češće zapinjati u gorju, ali ostaje pretežno sunčano. Zapuhat će sjeverozapadnjak, a potkraj dana očekujemo jačanje bure koja već u Velebitskom kanalu navečer može imati olujne udare.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana ostaje suho pa i uglavnom sunčano, tek od petka koji oblak više, ali neće odviše kvariti dojam ovog pravog kasnoljetnog vremena. Povremeno će zapuhati do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura i dalje u blagom porastu. Tridesetice češće na istoku zemlje, osobito krajem ovog i početkom idućeg tjedna.

Upravo se čita

Image
u 70. godini

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz Jadran obilje sunca, prije svega u Dalmaciji, a bit će i sasvim dovoljno noćne topline i dnevne vrućine. Ipak prolazno opet jaka bura u petak i nedjelju, kada na sjevernom dijelu Jadrana može biti i olujnih udara.

Iako povremeno vjetrovitije, nastavljaju nam se ove prilično povoljne prilike. Dobro ih iskoristite, kao i sunce, jer dani su nam ubrzano sve kraći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prvi toplinski val

Vikend prognoza: U kolovoz ulazimo s temperaturama do 39 stupnjeva, ali pripremite se i na oluju!

Više s weba