Prognoza Doriana Ribarića

Nastavlja se sunčano i vedro vrijeme na Jadranu, ali i magla na kopnu: Evo kada nam stiže promjena vremena

19.11.2020. u 7:00/ Dorian Ribarić

U nizinama unutrašnjosti u početku oblačno, tmurno i maglovito


I dalje smo u anticikloni, no promjena vremena nam je sve bliže. Radi se o frontalnom poremećaju koji će za sobom povući o osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta. 

ČETVRTAK

U nizinama unutrašnjosti u početku oblačno, tmurno i maglovito, a izgledno je da će se tako u središnjoj Hrvatskoj, a moguće i u dijelu Posavine zadržati i cijeloga dana. Malo sunca se očekuje na krajnjem istoku kada zapuše jugoistočnjak, dok će oko Jadrana i u gorju ostati vedro. Vjetar će uglavnom izostati, tek na širem dubrovačkom području može još ujutro biti pojačane bure.

Poslijepodne u nizinama središnjih i sjeverozapadnih predjela ostaje oblačno, uglavnom uz rijeke još uvijek i maglovito. Bez vjetar, a bit će prohladno i vlažno u većini krajeva.

Na istoku vrlo slično, niski oblaci često će se zadržavati, ali u Podunavlju i Baranji se očekuje više sunca uz povremeno umjeren jugoistočnjak s kojim će i temperatura porasti do 11, lokalno i 12 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, samo na širem dubrovačkom području može biti nešto više oblaka, osobito u zaobalju. Bez vjetra, a ostaje i dalje ugodno za ovo doba godine.

Na sjevernom Jadranu sunčano, vedro, kao i uglavnom u okolnom gorju. Bit će i mirno te podjednako ugodno kao i jučer, ako ne i za nijansu ugodnije.

Upravo se čita

Image
PANDEMIJA SE RASPLAMSALA

Otkazana Velika nagrada Kine: COVID-19 opet remeti planove

Image
kontroverzna studija

Čovječanstvo doseglo točku bez povratka u zaustavljanju klimatskih promjena? 'Moramo poduzeti dodatne korake'

Image
kontroverzna studija

Čovječanstvo doseglo točku bez povratka u zaustavljanju klimatskih promjena? 'Moramo poduzeti dodatne korake'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak na kopnu opet promjena vremena. Ovog puta će biti znatno manje oborina. Kiša tek mjestimična, a u planinskim krajevima tek pokoja pahulja snijega. No, temperature će biti u osjetnom padu, ponegdje će čak jutro biti najtopliji dio dana, a dojmu hladnoće znatno će doprinositi jak sjeverac. Od subote ipak sve mirnije i opet stabilnije, ali uz sve češće jutarnje minuse i mraz, osobito u nedjelju. Bit će pritom i magle, ali vjerojatno rjeđe i kratkotrajnije nego ovih dana.

IDUĆIH DANA NA MORU

Prolazno naoblačenje će u petak zahvatiti i Jadran, no glavno obilježje vremena bit će vjetar, tj. jaka i olujna bura, najjača u noći na subotu s orkanskim udarima. I ovdje osjetno hladnije, osobito na buri, koja će postupno slabjeti u drugom dijelu subote. Od nedjelje ponovno malo ugodnije uz dosta sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrijeme curi

Znanstvenici i aktivisti upozoravaju: Ignoriranje klimatskih promjena donijet će još veću katastrofu u budućnosti!

Više s weba