10 stupnjeva manje

Osvježenje je stiglo, kiša je prohujala preko nas: Uživajte dva dana, a onda se spremite za vikend!

Image
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Manje topao zrak u atmosferi zadržat će se nad našim krajevima.

14.7.2021. u 14:44/ Dorian Ribarić

Preko naših krajeva još se tijekom noći i jutra premještao frontalni sustav s kojim je stigla i veća količina vlažnog zraka, a mnogima i željno iščekivano osvježenje.

Glavnina se tog naoblačenje sa sjevernog Jadrana premjestilo u zapadne predjele unutrašnjosti, a nerijetko je bilo i grmljavine. 

U Istri i na Kvarneru je palo najviše kiše, između 30 i 60 litara po m2, a tek malo manje u Gorskom kotaru. Pljuskova je bilo u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a malo kiše palo je i na sjeveru Dalmacije te u zadarskom zaleđu, ali nedovoljno za prekid pa ni ublažavanje tamošnje dugotrajne suše.

Fronta se brzo premješta preko naših krajeva, kiša prestaje u središnjim predjelima, uslijediti će razvedravanje te znatno sunčanije poslijepodne i kraj dana. Eventualne grmljavine još može biti ponegdje u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje topao zrak u atmosferi zadržat će se nad našim krajevima. Mnogi su jedva dočekali ovo osvježenje, a temperatura je primjerice u zapadnim područjima niža za 5 do 10 °C u odnosu na vrijednosti jučer u ovo doba dana, dok je u Slavoniji i Dalmaciji tek malo manje vruće.

Slijedi nam opet sunčaniji četvrtak, a onda nam u drugom dijelu petka znatno raste vjerojatnost za kišu i grmljavinu, kojih će na kopnu češće biti u danima vikenda, nerijetko i onih izraženijih. Lokalnih neverina može biti i na Jadrana, izglednije sjevernom dijelu.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Temperatura će se tada uz sjeverne vjetrove još malo sniziti, osobito u unutrašnjosti gdje bi mogla biti i malo ispod prosječnih vrijednosti za doba godine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba