prognoza Doriana Ribarića

Ovaj tjedan promjenjivo: očekuju se dva kišna vala, ali onaj pravi očekuje na prijelazu sa srijede na četvrta...

27.9.2021. u 6:30/ Dorian Ribarić

Na Jadranu po buri i tramontani, ali uz dosta sunca, neće baš biti sasvim stabilno

Ponedjeljak započinjemo promjenom vremena, ali tek blagim padom temperature. Prvi je ovo od dva kišna vala ovog tjedna, ujedno, čini se i onaj slabiji.

PONEDJELJAK

U prvom djelu dana, osobito rano ujutro još na sjevernom i srednjem Jadranu može biti jače kiše i neverina, a lokalno kojeg izraženog pljuska može biti i u gorju. Drugdje će tijekom prijepodneva biti uglavnom samo više oblaka, a manje kiše, na jugu Dalmacije često će i ostati suho. Puhat će na moru slabo do umjereno jugo, ali ubrzo potpuno oslabjeti.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta oblaka, a sredinom dana će porasti i vjerojatnost za malo kiše. Lokalno je moguć koji jači grmljavinski pljusak, prije svega na Kordunu i Banovini. Zapuhati će slab, ponegdje do umjeren sjeverac, no ostaje još razmjerno toplo s temperaturom između 24 i 26 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, moguće i pljuskovima praćenim grmljavinom, osobito potkraj dana na krajnjem istoku. No, dok ne padne kiša, bit će vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji najviše sunčana vremena, iako tijekom poslijepodneva iz kojeg zaostalog oblaka može pasti malo kiše ili kakav lokalni pljusak, uglavnom samo u zaobalju. Temperatura oko 26-27 °C.

Na tmurnijem sjevernom Jadranu i u gorju će se postupno ipak smanjivati naoblaka, no još uvijek može biti prolaznih pljuskova, ponajprije u Istri te Gorskom kotaru. Vjetar će okrenuti na slab sjeverozapadni, a navečer će uz obalu početi i bura.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak tjedna na kopnu promjenjiv. No, bit će tu i suhih i sunčanih razdoblja, a kiše samo malo u utorak na istoku, dok se pravi kišni val očekuje na prijelazu sa srijede na četvrtak. Zatim stabilnije, ali i svježije, no to ćemo se samo vratiti na prosječne vrijednosti temperature za ovo doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu po buri i tramontani, ali uz dosta sunca. Neće baš biti sasvim stabilno, ponajprije u četvrtak u Dalmaciji, no i te će oblake brzo otpuhati bura koja će prolazno pojačati. Temperatura će i ovdje biti u blagom padu, no i dalje ostaje razmjerno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
izvor energije

Koje vrste vjetrova pušu u Hrvatskoj? Neki donose rashlađenje, a neki olujno nevrijeme!

Više s weba