PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Početak tjedna donosi oblake, oborine i nagli pad temperature, ali to će trajati kratko

Image
Foto: Nel PavleticPIXSELL

Ujutro vrijeme po južini – oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a poslijepodne u višem gorju i sa susnježicom ili snijegom

7.2.2022. u 7:59/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na samom početku tjedna prevrtljiva veljača donosi oblake i oborine, zatim i nagli pad temperature, ali već od utorka pretežno sunčano, a od srijede i osjetno toplije.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Ujutro vrijeme po južini – oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a poslijepodne u višem gorju i sa susnježicom ili snijegom. Već će prijepodne naglo zapuhati umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura. Uz sjeverni vjetar će se prvo na zapadu, a do kraja dana i u većini zemlje razvedravati, ali će navečer biti i osjetno hladnije.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

U nastavku tjedna će sve jači utjecaj anticiklone donijeti stabilizaciju vremena pa će od utorka u kopnenim predjelima biti pretežno sunčano, u četvrtak ujutro magla ili niski oblaci i to ponajprije na zapadu unutrašnjosti. Za vikend uz više oblaka povremene oborine. Još utorka razmjerno hladno, a zatim se od srijede uz južinu vraćaju gotovo proljetne temperature.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Na Jadranu od utorka većinom sunčano i vedro, a od petka nešto oblačnije, za vikend uz povremenu kišu ili pljuskove. Još utorak pojačana bura, koja će do kraja dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a zatim će od petka zapuhati jugo. Sredinom tjedna i na Jadranu proljetno toplo uz 15ak stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA damjane ćurkov

Stiže promjena: Danas nas očekuje stabilno vrijeme, a evo i kako će biti do kraja tjedna

Više s weba