OGLAS

VREMENSKA PROGNOZA Doriana Ribarića

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovaj vikend

12.12.2020. u 7:00/ Dorian Ribarić

Kraj tjedna tako donosi promjenu, ne doduše na kopnu, ali na Jadranu će iako vjetrovite, zasigurno s radošću dočekati sunčanije prilike.


Vikend počinjeno posljednjom u nizu ciklona koje su ovog tjedna uzrokovale brojne probleme. No, ova će ići opet južnije od nas, preko Sredozemlja dalje na istok kontinenta i tako donijeti tek manje količine kiše na Jadran, uglavnom južni.

SUBOTA

Još malo kiše, dakle, ujutro i prijepodne na Jadranu, ali bit će to uglavnom na jugu zemlje, gdje će biti i oblačnije. Još tmurnije zato u unutrašnjosti uz čestu maglu i niske oblake, no suho. Minusi vrlo rijetki, uglavnom u plusu između 1 i 3 °C, a na moru između 6 i 9 °C.


Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje tmurno, hladno, a ponegdje i maglovito. Pritom može rijetko biti i slabe rosulje, ali uglavnom krajem dana i navečer. Vjetar će opet izostati, a bit će razmjerno hladno.

Oblačno te često i maglovito bit će i na istoku zemlje. Uglavnom suho, ali kasno navečer i u noći na subotu i ovdje može biti slabe rosulje. Temperatura do najviše 4-5 °C.

U Dalmaciji pretežno oblačno uz povremenu kišu. No bit će to tek sporadično, uglavnom prema jugu, a češće samo na otocima i prema otvorenome moru. Jugo i istočnjak većinom slabi, rijetko umjereni, a navečer u okretanju na buru. Ostaje svježe.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u drugom dijelu dana uglavnom suho, no još će osobito na širem riječkom području biti dosta oblaka, a navečer mjestimice u Lici i Gorskom kotaru može biti slabe rosulje, u višim predjelima nakratko susnježice. Zapuhat će bura koja će krajem dana i naglo pojačati, no temperature ostaju bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana na kopnu u stabilnom zimskom tonu. To znači opet i čestu pa i dugotrajnu maglu, osobito tamo oko utorka i srijede. Jutra malo hladnija, a u drugoj polovici tjedna gdje se niski oblaci izdignu uz južinu malo ugodnije.


IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će nakon nedjeljne jake bure biti nekoliko sunčanijih i stabilnijih dana, a više oblaka stizati će tek od srijede i to većinom samo na sjeverni dio obale uz ne toliko izraženo jugo.

Kraj tjedna tako donosi promjenu, ne doduše na kopnu, ali na Jadranu će iako vjetrovite, zasigurno s radošću dočekati sunčanije prilike.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Približava nam se nova ciklona: Osim kiše, stiže i topliji zrak, ali pravi kišni val tek stiže krajem tjedna


Više s weba