Vremenska prognoza

Popuštanje vrućina uslijedit će sve nestabilnijim vremenom u drugom dijelu tjedna: Najviše temperature u utor...

12.7.2021. u 7:00/ Dorian Ribarić

Ljeto nastavlja nemilosrdan marš vrućine

U novom tjednu novo jačanje grebena anticiklone i jedan manji val vrućine s vrhuncem u utorak. Neugodno topla noć bila je prošla, bit će takve i iduće dvije, kako na kopnu tako i na moru, a popuštanje vrućina uslijedit će sve nestabilnijim vremenom u drugom dijelu tjedna.

PONEDJELJAK

Ujutro još u unutrašnjosti valja računati na nešto zaostale naoblake, lokalno moguće po kotlinama nakratko i maglu, a samo vrlo rijetko, uglavnom moguće u gorju i koju kap kiše. Duž Jadrana zato i dalje vedro. Vjetar slab do umjeren sjeverni, pod Velebitom mjestimice pojačana bura, ali naglo će, čak i potpuno oslabjeti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima naglo razvedravanje i bit će većinom sunčano ili uz tek koji mali oblak na nebu. Vjetar će izostati, a temperatura opet porasti te će biti prilično vruće i sparno, osobito južnije od Zagreba.

I na istoku poslijepodne sve sunčanije, ali ovdje je lokalno moguć razvoj oblaka. No, mala je mogućnost kojeg kraćeg pljuska. Temperatura uglavnom oko 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend je ono što vam sada najviše treba i to u svakom smislu riječi: Samo jedan dio Hrvatske neće predahnuti od vrućina

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend je ono što vam sada najviše treba i to u svakom smislu riječi: Samo jedan dio Hrvatske neće predahnuti od vrućina

U Dalmaciji opet sunčano, a češće će biti i vrlo vruće. Tek će rijetko manje olakšanje donositi slab do umjeren vjetar s mora, koje će opet biti između 25 i 27 °C.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, vedro, tek koji manji oblak u gorskim područjima. Bura će sasvim oslabjeti, rijetko okrenuti na slab jugozapadnjak, a navečer će zapuhati jugo. Temperatura slična ili malo viša nego danas, dakle, vruće.

Upravo se čita

Image
potrošački šušur

Advent u punom sjaju, ugostitelji potvrđuju: 'Nismo mogli proizvoditi, koliko se troši!'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Najviše temperature u novom tjednu očekujemo u utorak, osobito na kopnu. Od srijede postupno promjenjivije i nestabilnije. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u obliku loklanih pljuskova, čini se češćih od petka kada će i osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u utorak sve izraženija južina, ali će se s njom oko Istre i Kvarnera skupljati sve više oblaka pa se potkraj dana i u srijedu može računati na moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vrućina će zatim popustiti uz sjeverac i sjeverozapadnjak, nešto kasnije prema jugu, gdje bi se suša mogla tek rijetko prekinuti uz koju kap kiše, nešto izglednije u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas stabilnije, vedro i uglavnom suho: Do kraja tjedna očekuju nas sunčani i ugodni proljetni dani

Više s weba