Vremenska prognoza

Popuštanje vrućina uslijedit će sve nestabilnijim vremenom u drugom dijelu tjedna: Najviše temperature u utor...

12.7.2021. u 7:00/ Dorian Ribarić

Ljeto nastavlja nemilosrdan marš vrućine

U novom tjednu novo jačanje grebena anticiklone i jedan manji val vrućine s vrhuncem u utorak. Neugodno topla noć bila je prošla, bit će takve i iduće dvije, kako na kopnu tako i na moru, a popuštanje vrućina uslijedit će sve nestabilnijim vremenom u drugom dijelu tjedna.

PONEDJELJAK

Ujutro još u unutrašnjosti valja računati na nešto zaostale naoblake, lokalno moguće po kotlinama nakratko i maglu, a samo vrlo rijetko, uglavnom moguće u gorju i koju kap kiše. Duž Jadrana zato i dalje vedro. Vjetar slab do umjeren sjeverni, pod Velebitom mjestimice pojačana bura, ali naglo će, čak i potpuno oslabjeti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima naglo razvedravanje i bit će većinom sunčano ili uz tek koji mali oblak na nebu. Vjetar će izostati, a temperatura opet porasti te će biti prilično vruće i sparno, osobito južnije od Zagreba.

I na istoku poslijepodne sve sunčanije, ali ovdje je lokalno moguć razvoj oblaka. No, mala je mogućnost kojeg kraćeg pljuska. Temperatura uglavnom oko 32 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend je ono što vam sada najviše treba i to u svakom smislu riječi: Samo jedan dio Hrvatske neće predahnuti od vrućina

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend je ono što vam sada najviše treba i to u svakom smislu riječi: Samo jedan dio Hrvatske neće predahnuti od vrućina

U Dalmaciji opet sunčano, a češće će biti i vrlo vruće. Tek će rijetko manje olakšanje donositi slab do umjeren vjetar s mora, koje će opet biti između 25 i 27 °C.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, vedro, tek koji manji oblak u gorskim područjima. Bura će sasvim oslabjeti, rijetko okrenuti na slab jugozapadnjak, a navečer će zapuhati jugo. Temperatura slična ili malo viša nego danas, dakle, vruće.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Najviše temperature u novom tjednu očekujemo u utorak, osobito na kopnu. Od srijede postupno promjenjivije i nestabilnije. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u obliku loklanih pljuskova, čini se češćih od petka kada će i osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u utorak sve izraženija južina, ali će se s njom oko Istre i Kvarnera skupljati sve više oblaka pa se potkraj dana i u srijedu može računati na moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vrućina će zatim popustiti uz sjeverac i sjeverozapadnjak, nešto kasnije prema jugu, gdje bi se suša mogla tek rijetko prekinuti uz koju kap kiše, nešto izglednije u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba