prognoza Želje Pogačić

Prije tjedna južine, ako možete, svakako iskoristite mirniju i sunčanu nedjelju za punjenje baterija na otvor...

13.2.2022. u 7:30/ Željka Pogačić

Uz jugozapadnjak će temperature u gorju biti od 5 °C do 8 °C

Nakon proljetnog ugođaja u petak, frontalni sustav donio je jučer hladniji zrak na kopno i epizodu olujne bure na more.

Zaslužna anticiklona sa sjevera djelovat će na vrijeme dominantno u većini krajeva i danas, ali će zbog manje razlike u tlaku zraka nad jugozapadnom Eurom, kod nas biti manje vjetrovito.

Odmicanje tog oslabjelog frontalnog poremećaja imat će za posljedicu oblačnije vrijeme u Dalmaciji i zaobalju, gdje rijetko može pasti lokalno imalo kiše.

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend suh, ali idući tjedan u cijeloj Hrvatskoj puno oborina. Temperature će biti osjetno više

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend suh, ali idući tjedan u cijeloj Hrvatskoj puno oborina. Temperature će biti osjetno više

Na sjevernom Jadranu, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te Slavoniji će jutro proteći uz obilje sunca. Na istoku će uz sjeverac biti vrlo hladno. Bure će biti još pod Velebitom, s udarima do 90 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dana će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčan, štoviše gotovo i potpun vedar. Uz temperature 8 °C ili 9 °C ostajat će hladno, ali bez vjetra malo ugodnije nego jučer. U Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne biti popodne sunčano. Na krajnjem istoku prolazno uz povećanu naoblaku postoji mala vjerojatnost za poneku kap kiše. Do večeri će se i tu sasvim razvedriti.

No, uz slab vjetar i temperature oko 8 °C, bit će malo manje hladno nego jučer. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će drugi dio nedjelje biti mirniji. Uz slab vjetar, uglavnom iz smjera mora i temperature oko 14 °C, bit će ugodno.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

Bit će sunčano, ali južnije od Splita i na otocima i malo više oblaka, vrlo rijetko uz slabe oborine sredinom dana. No, do večeri će se i tu sasvim razvedriti. Na sjevernom Jadranu i u gorju će popodne također biti sunčano.

Sa zapada će stizati prvo visoki prozirni oblaci, potom prema večeri i grudasti. Unatoč tomu, kiša se još ne očekuje. Uz jugozapadnjak će temperature u gorju biti od 5 °C do 8 °C. U Istri i priobalju će najviše temperature biti oko 12 °C uz slab vjetar iz smjera mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆI TJEDAN KOPNO

Na kopnu će idući tjedan biti u znaku vjetrovitog i iznadprosječno toplog vremena uz jugozapadnjak, južinu. Od ponedjeljka do srijede očekujte oborine. U ponedjeljak većinom u gorju i zaobalju, tek u tragovima i u ostatku unutrašnjosti. U utorak će kiša biti češća i rasprostranjenija. Kraj tjedna sunčaniji i stabilniji.

IDUĆI TJEDAN MORE

Na moru će novi tjedan početi uz jugo, oblake i kišu. Kiša koja će u utorak biti obilnija, mogući su izraženiji grmljavinski pljuskovi. Nakon srijede opet proljetno, ali uz slabo do umjereno jugo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
HLADNA FRONTA

Na Zavižanu ga ima čak 138 cm, snijeg počeo padati i u Zagrebu: Gdje je još u Hrvatskoj nastao bijeli pokrivač?

Više s weba