Prognoza Damjane Ćurkov

Pripremite se za ugodnije temperature, ali i za maglu i sumaglicu

18.2.2021. u 6:57/ Damjana Ćurkov

Osim osjetnog porasta temperature u danima pred nama bit će i magle, danas u središnjim predjelima i dugotrajne.

Osim osjetnog porasta temperature u danima pred nama bit će i magle, danas u središnjim predjelima i dugotrajne.

ČETVRTAK

Jača utjecaj anticiklone, a i temperatura raste pa će u takvim okolnostima magle biti u unutrašnjosti, osobito u središnjim predjelima gdje će biti i dugotrajna, a sumaglice će biti i uz obalu sjevernog Jadrana. U Dalmaciji od jutra većinom sunčano. Vjetar slab, a temperatura malo viša od jučerašnje – u kopnenim predjelima tek blagi minusi, a uz obalu između 3 i 7 stupnjeva.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali ponegdje će biti i dugotrajne magle. Temperatura u porastu – danas većinom oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji pretežno sunčano, često i vedro. Uz slab vjetar će biti i još malo toplije s temperaturom oko 11 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i vedro, vjetar slab, a temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, navečer porast naoblake, a krajem dana će rijetko gdje uz obalu pasti i malo kiše. Puhat će slab, tek ponegdje u gorju i umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 12 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavak tjedna donosi nam još veći porast temperature pa će tako dnevna biti oko 15, tijekom vikenda i u novom tjednu često i toplije. Idućih dana barem djelomice sunčano, u petak i subotu prolazno više oblaka, u gorju i malo kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz obalu idućih dana većinom sunčano, povremeno će na sjevernom Jadranu, a u subotu i na dijelu srednjeg biti više oblaka i malo kiše. Mjestimice će na sjevernom dijelu biti magle, a temperatura i na Jadranu sve viša.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prognoza damjane ćurkov

Ovih dana unutrašnjost su obilježili tmurni dani: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Više s weba