prognoza Doriana Ribarića

Slijedi nam brzopotezna promjena vremena i pad temperature: Već potkraj nedjelje stižu nove konkretnije obori...

3.7.2021. u 6:00/ Dorian Ribarić

Brzo će se razvedravati, a već od utorka će opet biti obilje sunca uz novi porast temperature

Prolazno nam je ojačao greben anticiklone i otjerao visinski vrtlog dalje na istok kontinenta. Već potkraj nedjelje stižu nove konkretnije oborine, ovaj put u cijelu zemlju.  No, ne znači da ne možemo uživati u vrlo toplom, na moru i vrućem vikendu, a i bura je samo malo ohladila more, uglavnom samo pod Velebitom i Biokovom.

Image
prognoza Doriana Ribarića

Vrućina je napokon popustila! Evo do kada će trajati svježije vrijeme i gdje je moguć i pljusak

Image
prognoza Doriana Ribarića

Vrućina je napokon popustila! Evo do kada će trajati svježije vrijeme i gdje je moguć i pljusak

Subota

Prijepodne pretežno pa i potpuno vedro i sunčano. Vjetar slab do u Slavoniji ponegdje umjeren sjeverozapadni, a duž obale uglavnom umjerena, samo mjestimice pod Velebitom pojačana bura. No, do sredine dana će brzo slabjeti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladavat će sunčano vrijeme. Izostat će značajniji vjetar, a bit će i malo toplije, lokalno opet blizu 30 °C. No, za planinare, u gorju će biti osjetno svježije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Očekuje se naime umjeren razvoj oblaka, osobito oko slavonskog gorja, no tek rijetko može pasti koja kap kiše ili kakav kraći pljusak. Umjeren sjeverozapadnjak će postupno slabjeti, a temperatura porasti do 28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji još jedno pretežno sunčano i vruće poslijepodne. Rijetko moguć razvoj oblaka, a tek će malo smetati umjeren, prolazno i pojačan maestral.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a bura će sasvim oslabjeti, čak okrenuti na slab jugozapadnjak, uz zapadnu obalu Istre i jugo. Bit će tako i malo toplije, uz more i vruće.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Idućih dana na kopnu 

Slijedi nam jedna brzopotezna promjena vremena i pad temperature. Krenuti će sve postupnim porastom naoblake u nedjelju, ali će pljuskovi krenuti tek navečer na zapadu, a na istoku zemlje se proširiti u noći na ponedjeljak. Pritom lokalno mogu biti izraženiji.  No, brzo će se razvedravati, a već od utorka će opet biti obilje sunca uz novi porast temperature. Sredinom idućeg tjedna izgledno i do 35 °C.

Idućih dana na moru

Pogoršanje krajem ovog i početkom novog tjedna će zahvatiti i veći dio Jadrana. Najaviti će to u nedjelju prolazna južina, a nevere su najprije moguće na sjevernom dijelu, dok u ponedjeljak pokojeg pljuska može biti i u vrlo sušnoj Dalmaciji. Zapuhat će zatim bura i sjeverozapadnjak i biti malo manje toplo, ali se već od utorka očekuju prave ljetne prilike pa i sve izraženija vrućina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba