PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

5.2.2022. u 7:30/ Dorian Ribarić

U subotu će na kopnu biti suho uz tek koju kap kiše, dok se na moru popodne očekuje poneki pljusak popraćen munjom. U nedjelju sunčano, ali stiže promjena u noći

Preko naših se krajeva se razmjerno brzo premješta oslabljeni frontalni poremećaj koji će donijeti više oblaka, mjestimice malo kiše i pljuskova, ali samo manji pad temperature.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne posvuda pretežno pa i znatno oblačno uz povremeno tek malo kiše, češće i dalje na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima. Pritom će kiše biti najmanje na krajnjem sjeveru i krajnjem jugu zemlje, gdje može i ostati suho. Na kopnu vjetar slab, a na moru umjereno do u početku još ponegdje jako jugo, koje će postupno slabjeti. Jutro osjetno toplije.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima kraća sunčana razdoblja, ali još ponegdje oko Banovine i u Posavini može biti malo kiše. Vjetar slab do rijetko umjeren sjeverozapadni, a temperatura niža nego jučer, bit će oko 10 °C.

Image
VIKEND PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Kišne oblake tijekom vikenda rastjerat će bura ili vjetar, očekuje nas temperatura iznad prosjeka

Image
VIKEND PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Kišne oblake tijekom vikenda rastjerat će bura ili vjetar, očekuje nas temperatura iznad prosjeka

U Slavoniji, Baranji i Srijemu ostaje pretežno oblačno s povremenom kišom, uglavnom samo u Posavini. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar s kojim će i ovdje biti malo hladnije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, uglavnom prema sjevernije od Splita s mjestimičnom kišom, moguće i ponekim pljuskom, sporadično i kojom munjom. Jugo će oslabjeti, a kasno navečer okretati na buru. Temperatura bez veće promjene, oko 13-14 °C, čak se može činiti i malo ugodnije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu još dosta promjenjive naoblake, dok će gotovo potpuno oblačno i dalje biti u gorju. Povremeno slaba kiša padat će na dijelu Kvarnera te u Gorskom kotaru i osobito Lici. Jugo okreće na buru koja će navečer pod Velebitom imati jake, moguće nakratko i olujne udare. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ostaje promjenjivo. U nedjelju nakon hladnijeg jutra više sunca, ali već u noći na ponedjeljak stiže novo naoblačenje s ovaj put nešto češćom kišom, u gorju uz pad temperature prolazno i snijegom. Početak novog tjedna obilježiti će ustvari kratkotrajno i manje zahladnjenje, dok od utorka slijedi sunčanije, stabilnije uz dnevnu iznadprosječnu toplinu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu već potkraj nedjelje će se ponovnim jačanjem juga i jugozapadnog vjetra skupljati sve više oblaka, najprije na sjevernom dijelu ponovno već uz rijetko koju kap kiše, no kišovitiji i znatno vjetrovitiji će biti ponedjeljak. Zapuhat će jaka tramontana pa se ti oblaci i neće pretjerano dugo zadržavati. Najaviti će to sunčaniji i topliji drugi dio idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prognoza damjane ćurkov

Listopad je, klimatološki gledano, pravi predstavnik rane jeseni: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana

Više s weba