vremenska prognoza

Stiže pad temperature, uz još više oblaka i čestu, lokalno i obilnu kišu... Ali, već za vikend će biti sunčan...

21.10.2021. u 20:30/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na Jadranu još u subotu nestabilno, osobito u Dalmaciji, dok će sjevernije zapuhati bura uz koju će se razvedravati...

Dan je obilježila južina koja je osim neugode i dnevne topline, donijela nagli porast jutarnjih temperatura koje su bile ponegdje i 10-ak stupnjeva više u odnosu na jučer.

Slične, samo malo niže će biti sutra, ali će prelazak hladne fronte unutrašnjosti donijeti osjetni pad dnevne temperature, uz to i još više oblaka i čestu, lokalno i obilnu kišu. Iza fronte će jačati greben pa će već za vikend biti sunčanije.

Ali, sutra od jutra umjereno ili pretežno oblačno s čestom kišom, lokalno i obilnom, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji i izraženim pljuskovima. Puhat će umjereno, na jugu i jako jugo, a u gorju još u početku na udare jak jugozapadnjak. Uz južinu će i sutra ujutro biti prilično toplo.

U nastavku dana u središnjim predjelima ostaje oblačno s kišom, u Posavini lokalno obilnom, ali prema kraju dana će oborina ipak biti sve manje. Temperatura 5, 6 stupnjeva niža od današnje, a krajem dana će zapuhati vjetar sa sjevera.

Na Jadranu još u subotu nestabilno

I na istoku zemlje pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom. Temperatura i ovdje osjetno niža u odnosu na danas.

U Dalmaciji povećana naoblaka, česta, lokalno i obilna kiša, a ponegdje su mogući i izraženi pljuskovi. Jugo će postupno slabjeti pa će poslijepodne uglavnom na jugu biti jako, drugdje umjereno. Temperatura slična današnjoj.

Na sjevernom Jadranu umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u gorju slično - lokalno će pasti i obilna oborina. Puhat će umjeren vjetar s juga, a temperatura od 13 do 18 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend postupna stabilizacija vremena - kiše će biti još uglavnom u noći na subotu, rijetko i ujutro, a zatim će se naoblaka kidati pa će u nedjelju prevladavati sunčano. Vedrina će dobro utjecati na naše raspoloženje, ali donijet će hladne noći pa će početkom tjedna ponegdje biti mraza, često i magle.

Na Jadranu još u subotu nestabilno, osobito u Dalmaciji, dok će sjevernije zapuhati bura uz koju će se razvedravati. Pojačane bure će u nedjelju biti duž obale, ali već će početkom tjedna oslabjeti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Dnevna prognoza: Još danas uživajte u toplom vremenu, u noći nam stiže hladan zrak sa sjevera

Više s weba