VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano, vruće, ponegdje moguć pljusak, ali u nekim dijelovima zemlje temperature su moguće sve do 38°C

29.7.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

Ugodnije vrijeme možemo očekivati tek za vikend, ali tada uz moguće pljuskove, na Jadranu i prave nevere

U jugozapadnoj struji će nam i idućih dana pritjecati toplina, a zatim će nam prema vikendu sve bliža biti dolina, a s njom će stići vlažan i nestabilan zrak.

ČETVRTAK

I danas se nastavljaju prave ljetne prilike – od jutra će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, dok drugdje povremeno može biti nešto oblaka. Puhat će većinom slab vjetar, a nakon tople, tropske noći temperatura će već prijepodne često biti iznad 30 stupnjeva.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno sunčano, a tek je rijetko uz jači razvoj oblaka moguć poneki kraći pljusak. Puhat će slab, povremeno i umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 32, 33 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na istoku zemlje sunčano, vruće i vrlo vruće, a zbog vrućina je i danas Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenja. Temperatura će mjestimice biti iznad 35 stupnjeva, a olakšanje neće donositi ni većinom slab vjetar.

Još toplije će biti u unutrašnjosti Dalmacije s 37, 38, ponegdje će se toliko mjeriti i uz obalu, ali većinom koji stupanj manje. Uz to će i ovdje biti sunčano, vedro i sparno, a i more je sve toplije.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju uz povremeno nešto oblaka, ali ostat će uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura od 29 do 35 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u petak u kopnenim predjelima bez veće promjene, a onda za vikend malo manje vruće, zatim na početku novog tjedna još ugodnije jer će dnevna temperatura biti ispod 30 stupnjeva. I ovaj toplinski val će završiti nestabilnijim vremenom pa će tijekom vikenda biti pljuskova, lokalno izraženih nevremena, a mjestimice u tuče.

IDUĆIH DANA NA MORU

U Dalmaciji idućih dana pretežno sunčano, dok će na sjevernom dijelu za vikend biti nestabilnije, mogući su pljuskovi, ponegdje i nevere, a uz pritjecanje hladnijeg zraka i uz obalu će početkom idućeg tjedna biti malo ugodnije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
KLIMATSKA KRIZA

Ključno desetljeće za opstanak: Hrvatska dobiva prvi Centar za klimatološka istraživanja

Više s weba