VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Tjedan završavamo većinom oblačnim vremenom: Očekuje nas kiša koja će prelaziti u susnježicu ili snijeg

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a navečer će biti osjetno hladnije

28.11.2021. u 7:30/ Damjana Ćurkov

Prostrana dolina podržava oblačno, tmurno i kišovito vrijeme tako će i danas oborine biti česte, uz obalu i obilne.

NEDJELJA

Tjedan završavamo većinom oblačnim vremenom, prijepodne će na istoku zemlje biti sunčanih razdoblja, a na Jadranu obilne kiše, u Dalmaciji su mogući i izraženi pljuskovi. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom oblačno s kišom koja će krajem dana, i još češće u noći na ponedjeljak prelaziti u susnježicu ili snijeg. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura do najviše 10 stupnjeva, ali navečer osjetno hladnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno ili pretežno oblačno s kišom, uz južinu će temperatura dosegnuti 12 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji uglavnom oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno će pasti više od 40 litara po četvornom metru. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura između 11 i 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će sredinom dana biti duljih sunčanih razdoblja, ali prema večeri opet sve češća kiša, a u gorju susnježica ili snijeg. Izražena južina, a temperatura u gorju do 8, zatim osjetno hladnije, a uz obalu oko 13 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Tjedan ćemo u kopnenim predjelima početi oborinama, susnježice i snijega će biti uglavnom u gorju, ali u noći i rano ujutro i ponegdje u nizinama središnje Hrvatske. Utorak i srijedu stabilnije, ali već od četvrtka južina i nova doza oborina. U početku hladno, osobito utorak kada će i mraz biti čest, a zatim će uz jugozapadnjak temperatura porasti.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu još u ponedjeljak poneki pljusak, zatim stabilnije i sunčanija, ali ne zadugo jer će kiše već krajem srijede biti na sjevernom dijelu. Od četvrtka česta, lokalno i obilna kiša ili pljuskovi. Puhat će umjerena i jaka bura, zatim sjeverozapadnjak, a onda u drugom dijelu tjedna južina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prognoza damjane ćurkov

Na Jadranu većinom sunčano i vruće ili vrlo vruće, a u unutrašnjosti do sredine tjedna lokalne nestabilnosti...

Više s weba