vremenska prognoza Damjane Ćurkov

Uživajte još danas u sunčanom i vrućem danu, jer početak tjedna donosi novu izraženu promjenu

thumbnail
22.8.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

U novi tjedan ulazimo s novom promjenom - bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih, a i temperatura će se opet osjetno sniziti.

Kraj tjedna pravi ljetni: sunčan i vruć, ali početak novog nam donosi novu izraženu promjenu.

NEDJELJA

Još danas pod utjecajem anticiklone ostaje pretežno sunčano, prijepodne često i potpuno vedro. U unutrašnjosti bez značajnijeg vjetra, a uz obalu slaba do umjerena bura.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će se prema večeri skupljati više oblaka, ali veći dio dana će biti pretežno sunčano. Vjetar slab, a temperatura od 29 do 33 stupnja

U Slavoniji, Baranji i Srijemu podjednako sunčano, a tek će prolazno biti umjerene naoblake. Temperatura uglavnom između 30 i 33 stupnja.

U Dalmaciji se nastavlja razdoblje sunčanog, vedrog i vrućeg vremena – i danas na jugu zemlje najtoplije, osobito u Zagori gdje će temperatura dosezati 35 stupnjeva. Od sredine dana će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju povremeno nešto oblaka, ali ostat će dojam većinom sunčanog vremena. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura od 28 do 33 stupnja.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novi tjedan ulazimo s novom promjenom - bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih, a i temperatura će se opet osjetno sniziti. Ovih dana nam je dugi rukav trebao samo navečer i rano ujutro, a sredinom tjedna će nekima trebati i tijekom dana jer će dnevna temperatura biti oko 20 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u ponedjeljak kiša i pljuskovi, a u Dalmaciji i dalje uglavnom suho. Utorak samo poneki pljusak, ali zatim u srijedu u Dalmaciji česta, lokalno i obilna oborina, a na sjevernom dijelu pretežno sunčano. Bura će jačati pa će krajem utorka biti i orkanskih udara, a promjena će i duž obale donijeti osjetno osvježenje.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
dr.sc. Ivan Güttler

Atlantska cirkulacija i Golfska struja slabe. Hrvatski klimatolog objašnjava što to znači za Hrvatsku i hoće li se Europa smrznuti

Više s weba