PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vikend je ono što vam sada najviše treba i to u svakom smislu riječi: Samo jedan dio Hrvatske neće predahnuti...

10.7.2021. u 6:45/ Damjana Ćurkov

Uz slab do umjeren sjeverni vjetar će temperatura biti oko 30 stupnjeva

Vikend donosi predah od iznimnih vrućina, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji i dalje ostati vruće.

SUBOTA

Prijepodne će uglavnom u Slavoniji i Baranji biti jačeg razvoja oblaka i povremene kiše ili pljuskova, dok će u ostatku zemlje prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera podno Velebita i jaka bura, a južnije zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, rijetko je uz dnevni razvoj oblaka moguć poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, uz koji će temperatura biti između 27 i 30 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, ponegdje će i dalje biti pljuskova, ali manje nego ujutro. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, jedino je u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka moguć poneki lokalni pljusak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. U zraku koji stupanj manje, a more i dalje ostaje ugodno za kupanje.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju uz povremeno više oblaka, rijetko i koju kap kiše. Puhat će umjerena, sredinom dana podno Velebita i jaka bura, a temperatura od 25 u gorju do 32 na moru.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA MORU

U nedjelju će u kopnenim predjelima biti kiše i pljuskova, lokalno su moguća i izraženija nevremena, a zatim je u ponedjeljak moguć još samo poneki pljusak, ali u većini predjela će biti sunčanije i sve toplije pa će u novom tjednu opet biti vruće, mjestimice i vrlo vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, često i potpuno vedro. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a zatim sredinom tjedna pojačano jugo. Noći uz obalu ostaju tople, a dani vrući

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba