PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Vremenske neprilike su iza nas: Uživajte u danima bez izraženih vrućina i uz svježija jutra

21.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje pretežno sunčano, samo prolazno može biti malo oblaka

Nevolje su iza nas, a greben anticiklone u kojem se nalazimo osigurati će nam i nešto dulje stabilnije razdoblje. Temperature idućih dana ne odviše visoke, bez izražene vrućine, a i jutra će do vikenda na kopnu biti nešto svježija pa će se znatno bolje spavati.

SRIJEDA

Ujutro još nešto zaostale umjerene naoblake može nakratko biti u središnjim ili gorskim predjelima, a po kotlinama je moguća i kratkotrajna pojava magle. Drugdje vedro, osobito uz obalu gdje će još ponegdje biti pojačane bure, ali će ona već tijekom prijepodneva oslabjeti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje pretežno sunčano, samo prolazno može biti malo oblaka, svakako manje nego jučer. Izostat će značajniji vjetar, a temperatura ostaje oko 28 °C, što je tek za nijansu ispod prosjeka za ovaj dio srpnja.

Na istoku vrlo slično, pretežno sunčano uz prolazno, uglavnom u Podunavlju, nešto umjerene naoblake. Slab do umjeren sjeverozapadnjak do večeri će potpuno oslabjeti, a temperatura će biti između 26 i 28 °C. Dakle, i ovdje vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji potpuno sunčano, lokalno čak i vrlo vruće. No, razmjerno vjetrovito pa će se činiti i malo svježije na obali i otocima uz umjeren, ponegdje i pojačan maestral.

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, a razvit će se tek koji oblak u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru, no, vjerojatnost za kakav kraći pljusak je gotovo zanemariva. Bura će potpuno oslabjeti, a tek ponegdje zapuhati slab jugozapadnjak. Uz more vruće, a malo ugodnije u gorju.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Pred nam su pretežno sunčano i stabilni dani, a samo gdjegod u gorju može pasti koji popodnevni kraći pljusak, a i to vrlo rijetko. Jutra u početku malo svježija, ali danju postupno sve toplije, sparnije, potkraj tjedna izgledno i vrlo vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano i vruće. U četvrtak će još biti umjerene bure, zatim tek slab burin i maestral. Vikend donosi i vruće ljetne prilike. Krajem tjedna će zapuhati i južina, ponegdje i izraženija, a s njom će povremeno više oblaka biti na sjevernom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba