vremenska prognoza doriana ribarića

Vrhunac toplinskog vala prošao je na Jadranu, ali vrućina će ipak potrajati. Evo gdje će se sve proširiti

Image
Foto: RTL

U unutrašnjosti će se sve teže podnositi dnevna vrućina

13.8.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Vrhunac toplinskog vala prošao je na Jadranu, no izražena vrućina potrajati će i idućih dana, dapače, proširiti će se na ostale naše krajeve.

PETAK

Danas možda tek malo oblačnije, ali uglavnom će to biti oni visoki prozirni oblaci koji ne kvare dojam sunčanog vremena. Noć je na obali opet bila vrlo topla uz ponegdje slabu do umjerenu buru, no vjetar će ubrzo oslabjeti, a popodne će zapuhati maestral, osobito u Dalmaciji. Najviša temperature posvuda između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i dolini Neretve do 37 °C, no vruće će biti čak i u višem gorju.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti će se sve teže podnositi dnevna vrućina, temperatura će lokalno ići do 36 °C, no i neće biti posve stabilno, prije svega u nedjelju. Tada bi uz umjeren razvoj oblaka ponegdje oko gorja ili uz granicu sa Slovenijom mogao pasti koji kraći popodnevni pljusak. No, ako se i dogodi, neće to donijeti željeno osvježenje, tek sparinu.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu se nastavljaju tople i vrlo tople noći te zatim vrlo vrući dani. Manju ugodu će u subotu sredinom dana donositi slab do umjeren vjetar s mora, no u nedjelju će i to biti slabo izraženo. Pritom će i temperatura mora, koja je ponegdje usprkos buri na 28 °C, još malo porasti. Izgledno je da će plići dijelovi sjevernog Jadrana lokalno stići i do 30 °C.

Trag divljači
Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
default_cta
90 dana: Životi samaca
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
dr.sc. Ivan Güttler

Atlantska cirkulacija i Golfska struja slabe. Hrvatski klimatolog objašnjava što to znači za Hrvatsku i hoće li se Europa smrznuti

Više s weba