prognoza Doriana Ribarića

Vrućina je napokon popustila! Evo do kada će trajati svježije vrijeme i gdje je moguć i pljusak

2.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Glavnina poremećaja se premješta sjeverom Europe, no i do nas je stiglo nešto svježeg i vlažnijeg zraka

Srpanj je započeo promjenom vremena uz jedno prolazno naoblačenje i osvježenje s pljuskovima i grmljavinom u unutrašnjosti te ponekom neverom na sjevernom Jadranom. No, u Dalmaciji pogoršanje gotovo da se nije ni osjetilo. Naime, glavnina poremećaja se premješta sjeverom Europe, no i do nas je stiglo nešto svježeg i vlažnijeg zraka koji će u našoj blizini zadržati i idućih dana. 

PETAK

Ujutro i prijepodne barem djelomice, duž Jadrana i pretežno vedro. Vjetar na kopnu slab do ponegdje u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, a uz samu obalu slaba do umjerena, pod Velebitom prolazno i jaka bura. Bit će tako na kopnu još malo svježije, a uz more tek malo manje toplo. 

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj izmjena oblačnih i sunčanih razdoblja, ali vrlo rijetko može pasti koji kraći pljusak, uglavnom na sjeveru. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, na sjeveru i sjeverozapadnjak. Temperatura oko ugodnih 26 °C. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku nakon prolaznog razvedravanja opet malo oblačnije, a mogućnost za lokalno koji pljusak postoji većinom oko slavonskog gorja. Umjeren sjeverozapadnjak oslabit će krajem dana. Još će malo osvježiti, bit će uglavnom između 25 i 29 °C. 

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali ne može se sasvim isključiti mogućnost da u zaobalju u razvoj oblaka bude kakvog grmljavinskog pljuska. Bit će i prolazno vjetrovitije uz umjeren do pojačan sjeverozapadnjak, a time malo manje vruće. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

I na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. No, u gorskim područjima uz razvoj oblaka može pasti malo kiše ili koji pljusak, većinom u riječkom zaleđu. Umjerena bura će malo popustiti, a na otvorenome okrenuti na sjeverozapadnjak. U gorju ugodno, a uz more vrlo toplo i vruće. 

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi nam većinom suh i barem djelomice sunčan vikend, no već potkraj nedjelje stiže novo jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi početkom idućeg tjedna mogu ponegdje biti i izraženiji. Prolazno će tada još malo osvježiti, no od utorka je uz obilje sunca izgledan povratak vrućine. 

IDUĆIH DANA NA MORU

Nakon sunčane subote, promjenu će i na Jadranu u nedjelju najaviti južina. Pljuskova će potkraj dana najprije biti na sjevernom dijelu, a početkom tjedna prolazno i u Dalmaciji. No, temperatura se neće odviše mijenjati, štoviše, čini se da će nakon te kiše, uz stabilizaciju opet porasti. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba