PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Za vikend kiša s pljuskovima i jakom burom i tramuntanom: Smirenje stiže u utorak

17.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Visinska ciklona bogata vlagom, koja je probleme donijela zapadnom dijelu kontinenta stigla je tek malo slabija u naše krajeve i donosi ponegdje obilnu količinu oborine idućih dana

Visinska ciklona bogata vlagom, koja je probleme donijela zapadnom dijelu kontinenta stigla je tek malo slabija u naše krajeve i donosi ponegdje obilnu količinu oborine idućih dana. 

SUBOTA

Oblačno, vjetrovito i kišovito, osobito na zapadu unutrašnjosti te u gorskim područjima gdje se očekuje i obilna količina oborine. Na moru malo promjenjivije, može biti neverina, izraženijih oko Istre i Kvarnera. Puhat će većinom umjeren sjeverac, a uz obalu sjevernog i dijela srednje Jadrana pojačana, ponegdje i jaka bura i tramontana. No, usprkos svemu, temperaturno barem ostaje ugodno, ponegdje toplo. 

I poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje tmurno, ali uz nešto rjeđu kišu. Ipak, uglavnom se očekuje u obliku izraženijih grmljavinskih pljuskova, s kojim je moguća i tuča. Sjeverac i sjeveroistočnjak umjereni, uz nestabilnosti prolazno pojačani, a temperatura će biti osjetno niža od današnje, uglavnom oko 24 Celzija. 

Na istoku između pljuskova može biti i kraćih sunčanih razdoblja, a navečer opet raste vjerojatnost za nevrijeme. Malo manje vjetrovito, a temperatura između 24 i 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji također promjenjivo uz lokalno mogućnost za poneki pljusak, ali uglavnom u zaobalju. Puhat će umjeren, na otvorenome pojačan sjeverozapadnjak, na sjeveru bura. Stiže i tu, na sreću mnogih, dakle, kratki prekid vrućine. 

Na sjevernom Jadranu popodne kratki predah od pljuskova, koji i dalje može biti izraženijih u unutrašnjosti Istre te u gorju. Puhat će jaka bura i tramontana, pod Velebitom na udare moguće olujne jačine. Temperatura još malo niža, osobito u gorskim područjima. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

NAREDNIH DANA NA KOPNU

Nestabilno, ali i ugodno toplo vrijeme uz čestu kišu potrajat će do ponedjeljka. Obilnija kiša se očekuje u gorju te Slavoniji i Baranji, a razvedravanje će uslijediti potkraj ponedjeljka, a zatim će sunčanije prilike potrajati. 

NAREDNIH DANA NA MORU

Na moru će pak bura prije rastjerati oblake, pa pljuskova može biti znatno rjeđe, uglavnom samo u zaleđu. Temperatura danju opet oko 30, noći tople, a mirnije se čini od utorka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stiže nam frontalni poremećaj i promjenjivo vrijeme uz manji pad temperature

Više s weba