prognoza damjane ćurkov majaroš

Oblačno, sivo uz malo kiše do kraja tjedna, a onda stižu temperature primjerene jeseni

10.11.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana rijetko malo slabe kiše ili rosulje i to izglednije uz rijeke gdje će i dalje biti niske naoblake

Prelazak hladne fronte donijet će nam oblake, kišu, promjenu smjera vjetra, ali i pad temperature.

ČETVRTAK

Prijepodne na zapadu unutrašnjosti, u gorju te na sjevernom Jadranu većinom oblačno, tmurno i sivo, a bit će i povremene kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo, a uz južinu će jutarnja temperatura biti i malo viša od jučerašnje.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno, ponegdje još malo kiše, a tek će rijetko proviriti koja zraka sunca. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 12, 13 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana rijetko malo slabe kiše ili rosulje i to izglednije uz rijeke gdje će i dalje biti niske naoblake. Na istoku zemlje će biti i barem kraćih sunčanih razdoblja, a zapuhat će  slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura do najviše 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji danas najviše sunčana vremena, neće biti sasvim vedro, ali oblaka će biti najmanje, a i temperatura ostaje iznad prosjeka – većinom oko 20 stupnjeva. Sredinom dana slabo do umjereno jugo, a zatim prema večeri bura, krajem dana  u jačanju.

Na sjevernom Jadranu i u gorju i poslijepodne većinom oblačno s kišom, lokalno i obilnom. Zapuhat će bura, već navečer, i osobito u noći na petak, na udare i olujna. Temperatura u gorju do 13, 14, uz obalu i do 18 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti u danima pred nama česta magla i niski oblaci, ipak u petak će tijekom dana biti i pretežno sunčano, a zatim od vikenda promjenjiva naoblaka, rijetko će pasti i malo slabe kiše ili rosulje, i to uglavnom u područjima s dugotrajnom niskom naoblakom. Pred nama su svježiji, ali dobu godine primjereniji dani.

IDUĆIH DANA NA MORU

U petak na Jadranu većinom sunčano, zatim promjenjiva naoblaka, tek povremeno će pasti i malo slabe kiše. Umjerena i jaka bura će tijekom subote oslabjeti i okrenuti na istočnjak i jugoistočnjak, u novom tjednu sjeverozapadnjak. Temperatura će se i ovdje malo sniziti, ali i dalje će biti blizu 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Očekuje se novi toplinski val: Temperature će svaki dan biti veće od 35 stupnjeva i na moru i na kopnu

Više s weba